Відповідальність за використання підробленого документа

  • 591

Прокурорами в суді доведено винуватість 45-річного жителя м. Городок у використанні завідомо підробленого документу, - посвідчення водія.

Так, в ході досудового розслідування встановлено та підтверджено під час судового розгляду, що на початку вересня цього року в смт Чемерівці поліцейські зупинили авто чоловіка та попросили його надати для перевірки документи на транспортний засіб та посвідчення водія. Знаючи, що його водійське посвідчення підроблене, він все одно надав його співробітникам поліції

За висновком експерта, вказаний документ не відповідає посвідченню встановленого зразка, що перебуває в офіційному обігу на території України, а виготовлене за допомогою друкувальних пристроїв і має ознаки технічної підробки.

Під час судового засідання обвинувачений підтвердив, що надав правоохоронцям для перевірки підроблене посвідчення водія.

Суд, погодився з доводами прокурорами про доведеність вини обвинуваченого в інкримінованому правопорушенні.

Так, вироком Чемеровецького районного суду порушника визнано винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України та призначив покарання у виді штрафу у розмірі 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 гривень).

Наразі вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений в апеляційному порядку.