Кам'янець-Подільська окружна прокуратура захищає інтереси держави, вживає заходи щодо наповнюваності бюджету

  • 574

Фото без опису

Кам'янець-Подільська окружна прокуратура захищає інтереси держави, вживає заходи щодо наповнюваності бюджету

 

Прокуратурою ефективно проводиться робота, спрямована на недопущення фактів порушення інтересів держави, стягнення коштів до бюджетів різних рівнів. З метою поновлення інтересів держави прокуратурою вживаються заходи представницького характеру.

Статтею 1206 Цивільного кодексу України передбачено, що особа, яка вчинила злочин, зобов’язана відшкодувати витрати на лікування потерпілого від цього злочину. Якщо лікування проводилося закладом охорони здоров'я, що є у державній власності, у власності Автономної Республіки Крим або територіальної громади, кошти на відшкодування витрат на лікування зараховуються до відповідного бюджету.

Несвоєчасна сплата сум, витрачених на стаціонарне лікування потерпілого від злочину призводить до ненадходження у місцевий бюджет грошових коштів, що створює навантаження на бюджет та ускладнює процес безкоштовного лікування осіб, які цього потребують, чим завдається істотна шкода державним інтересам в цілому.

Так, з метою стягнення майнової шкоди, завданої неправомірними діями, окружною прокуратурою у поточному році до місцевих судів пред’явлено 19 позовних заяв про стягнення з винних осіб близько 150 тис. грн. на лікування потерпілих від злочинів на користь закладів охорони здоров’я.

Таким чином, прокуратурою, реалізовуючи функцію представництва  інтересів держави в суді, зроблено черговий крок у напрямку відновлення законності у бюджетній сфері.