За втручання прокуратури повернуто у комунальну власність територіальної громади землю сільськогосподарського призначення

  • 784

Фото без опису

За реагування Новоушицького  відділу Кам’янець-Подільської окружної прокуратури до комунальної власності Новоушицької селищної ради  фактично повернуто земельну ділянку загальною площею 1,9830 га., вартістю 28902,88 гривень, розташовану на території Новоушицької ОТГ.

Як встановлено, всупереч вимог ст.ст. 116, 118, 121 Земельного кодексу України,  місцева мешканка при зверненні до сесії Новоушицької селищної ради із заявою надала недостовірну інформацію про те, що не використала право на безоплатну приватизацію земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства.

Так, Новоушицьким районним судом  прийнято рішення про задоволення позову керівника Кам’янець-Подільської окружної прокуратури, поданого в інтересах держави в особі Новоушицької селищної ради до місцевої жительки про скасування рішення сесії Новоушицької селищної ради та повернення земельної ділянки площею 1,9830 га.

На виконаннярішення суду, яке набрало законноїсили, у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно скасовано запис про право власності відповідача на вищевказану ділянку.

 

Новоушицький відділ

Кам’янець-Подільської

окружної прокуратури