ЩОДО БЮДЖЕТНОЇ ДОТАЦІЇ ЗА ПРИРІСТ КОРІВ

  • 258

ЩОДО БЮДЖЕТНОЇ ДОТАЦІЇ ЗА ПРИРІСТ КОРІВ

Постановою Кабінету Міністрів України від 7 лютого 2018 року № 107 в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 12 травня 2021 року № 517 затверджено «Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції» (далі – Порядок).

Відповідно до п.13 цього Порядку дотація за приріст корів надається на безповоротній основі суб’єктам господарювання, які є юридичними особами і власниками корів, за кожну наявну прирощену корову власного відтворення, на яку збільшено основне стадо станом на 1 липня поточного року порівняно з наявним поголів’ям корів станом на 1 січня поточного року, в  розмірі 30 000 гривень за одну голову.

Для отримання дотації за приріст корів суб’єкти господарювання, які є юридичними особами і власниками корів, подають до структурних підрозділів до 1 вересня поточного року такі документи:

-       заявку;

-      довідку про відкриття поточного рахунка, виданого банком;

- копію звіту про виробництво продукції тваринництва, кількість сільськогосподарських тварин і забезпеченість їх кормами (форма № 24 (річна) станом на 1 січня;

- копію звіту про виробництво продукції тваринництва та кількість сільськогосподарських тварин (форма 24-сг (місячна) за січень-червень поточного року;

-   виданий в установленому порядку витяг з Єдиного державного реєстру тварин про загальну кількість наявних ідентифікованих та зареєстрованих в установленому порядку корів, зокрема корів, що народжені у господарстві суб’єкта господарювання, який є юридичною особою та власником корів, станом на 1 січня та 1 липня поточного року.

Суб’єкт господарювання, що претендує на отримання державної підтримки за напрямами передбаченими пунктом 4 вищезазначеного Порядку зобов’язаний подати разом з документами для отримання державної підтримки інформацію про всіх пов’язаних із ним осіб, які протягом бюджетного року є отримувачами такої державної підтримки, а також про зміни стосовно таких пов’язаних осіб.

Вчасно поданими вважаються заявка та документи, які надійшли до структурного підрозділу та зареєстровані в системі документообігу.

Форма заявки для отримання дотації за приріст корів та додаток до заявки для отримання дотації за приріст корів, Інформація про всіх пов’язаних осіб складається за формою, встановленою наказом Мінагрополітики від 08.06.2021 року № 27 «Про затвердження Положення про комісію Мінагрополітики для надання державної підтримки розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції та форм відповідних документів» та подається до Департаменту розвитку агропромислового комплексу та земельних відносин Хмельницької обласної державної адміністрації в паперовому вигляді за адресою: вул. Свободи, 70 м. Хмельницький. 

 

Інформація про всіх пов’язаних осіб, які протягом 2021 року є отримувачами державної підтримки  за бюджетною програмою “Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників”  за напрямом державна підтримка розвитку тваринництва та переробки сільськогосподарської продукції 


Заявка для отримання дотації за приріст корів 


Письмове зобов’язання