ФЕСТИВАЛЬ «НІЖНОСТРУННИЙ КРАСЕНЬ МІЙ ДНІСТЕР»

  • 487

ФЕСТИВАЛЬ «НІЖНОСТРУННИЙ КРАСЕНЬ МІЙ ДНІСТЕР»

25 липня на оглядовому майданчику над Бакотою було надзвичайно людно. Вже втретє проходив традиційний фестиваль «Ніжнострунний красень мій Дністер».

Участь у фестивалі взяли солісти, вокальні та танцювальні колективи закладів культури Староушицької громади, а також запрошені гості: народний аматорський фольклорно-етнографічний колектив «Рогізнянка» з Китайгородської громади та письменники Хмельниччини Віталій Міхалевський, Людмила Рудковська, Михайло Цимбалюк, Степан Шкапій, Микола Швець. Свою концертну програму дарували глядачам заслужені артисти України Євген та Вадим Гжегожевські. Завершився фестиваль виступами учасників мистецької резиденції ім. В.Гагенмейстера Андрія Сидоркіна та Павла Нечитайла.

 

Під час фестивалю відбулося відкриття туристично-інформаційного центру «Санта Бакота». В рамках відкриття центру організатори пропонували прогулянки на квадроциклах для дітей та молоді, майстер-класи з петриківського розпису, фотозони для усіх бажаючих та фотозйомки від професійного фотографа.

Відвідувачі фестивалю змогли помилуватись природою Бакоти, переглянути виступи творчих колективів, поласувати місцевими смаколиками, відпочити від буденних турбот та повеселитись на чудовому святі.