ВІДКРИТТЯ МЕМОРІАЛЬНОЇ ДОШКИ НА ЧЕСТЬ ЯНА ТОКАРЖЕВСЬКОГО-КАРАШЕВИЧА

  • 926

У селі Чабанівка на честь видатного дипломата, історика, геральдиста, доктора філософії та політичних наук, фундатора і генерального секретаря Французького товариства українознавства Яна Токаржевського-Карашевича на фасаді Чабанівського ліцею встановили меморіальну дошку.

Ян-Стефан-Мар’ян Токаржевський-Карашевич – громадський і політичний діяч, історик, князь, який народився 24 червня 1885 р. в селі Чабанівка Ушицького повіту на Поділлі в сім’ї князя Стефана і княгині Лаури.

Урочисте відкриття меморіалу відбулось 24 червня за участю представників наукового товариства історії дипломатії та міжнародних відносин, співробітників Державного архіву Хмельницької області та Хмельницького національного університету, представників Староушицької селищної ради, уповноважених Чабанівського старостинського округу, працівника народного музею с. Чабанівка, вчителів, учнів, жителів села.

Організатор заходу – Віталій Вікторович Галатир, головний науковий співробітник відділу інформаційних технологій Державного архіву Хмельницької області, кандидат історичних наук.