ОБЕРЕЖНО, ШАХРАЇ.

  • 399

Незважаючи на неодноразові попередження та нагадування з боку правоохоронних органів, наші громадяни продовжують потрапляти на гачок шахраїв, які зловживаючи довірою або обманом видурюють в них останні копійки.

Останнім часом   почастішали випадки  «телефонного» шахрайства, коли родичам  «постраждалого» телефонують нібито з лікарні  і повідомляють, що їхнього найближчого родича госпіталізовано внаслідок дорожньо-транспортної пригоди   чи інших  подій, і терміново потрібні кошти на лікування.

 За грошима додому до потерпілих приїжджають спільники аферистів, так звані «кур’єри», які у подальшому, як правило, переказують  кошти на рахунки організаторів афери.

Аналогічні випадки мають місце і на території Кам’янець-Подільського району.

 На даний час завершено досудове розслідування та Кам’янець-Подільською окружною прокуратурою спрямовано до суду обвинувальний акт щодо одного з гостей міста, який  в березні поточного року, під  приводом  необхідності термінового лікування родичів, які попали в дорожньо-транспортну пригоду, ошукав  трьох мешканців Кам’янець-Подільського району на загальну суму  близько  200 тис. грн.

 Вказаній особі, яка раніше неодноразово притягувалась до кримінальної відповідальності за аналогічні правопорушення, за вчинення шахрайських дій  загрожує покарання в виді позбавлення волі на строк до 3 років.