Прокуратура вимагає допоставити державному закладу бензин на суму понад 20 тисяч гривень

  • 799

Фото без опису

Прокуратурою, реалізуючи функцію представництва інтересів держави в суді, встановлено, що за ре­зуль­та­та­ми пуб­лічних тор­гів один із суб’єк­тів гос­по­да­рю­ван­ня зо­бов’язу­вав­ся пос­та­ви­ти навчальному закладу м. Кам’янця-Подільського 20 000 літ­рів пального.

Так, у березні минулого року тендерним комітетом закладу визначено переможця відкритих торгів, з яким укладено договір поставки бензину.

Відповідно до умов правочину загальна вартість товарної продукції склала 408 тис. грн.

Водночас, через місяць після цього, всупереч норм Закону України «Про публічні закупівлі» та положень укладеного договору, між замовником та постачальником укладено додаткову угоду, якою загальні обсяги пального, що планується закупити, зменшено. При цьому, після внесення змін щодо обсягів закупівлі ціна договору лишилась сталою.

Таким чином, протиправно збільшено ціну за одиницю товару, що не відповідає вимогам тендерної документації.

Разом з тим, згідно інформації Торгово-промислової палати у Хмельницькій області, ринкові ціни на бензин з часу проведення закупівлі та до моменту укладення додаткової угоди змінились у бік зменшення.

З ме­тою при­пи­нен­ня по­ру­шень за­кон­них ін­те­ре­сів дер­жа­ви Кам’янець-Подільська окружна про­ку­ра­ту­ра звер­ну­лась до су­ду з по­зо­вом про зо­бов’язан­ня до­пос­та­ви­ти то­вар відповідно до до­го­во­ру поставки то­ва­ру.

Таким чином, окружною прокуратурою про­дов­жу­ється ак­тивна ро­бо­ту що­до за­хис­ту ін­те­ре­сів дер­жа­ви при використанні бюджетних коштів у сфері публічних закупівель.