Задоволено 3 позови місцевої прокуратури, в результаті чого в державну власність буде повернуто 3 земельні ділянки загальною площею 6 га на суму 432 000 грн.

  • 650

Вжитими заходами представницького характеру Кам’янець-Подільська місцева прокуратура продовжує активно захищати інтереси держави, порушені при передачі у використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

Рішеннями Кам’янець-Подільського міськрайонного суду скасовано накази Головного управління Держземагенства в області, якими затверджено документацію із землеустрою та прийнято рішення про передачу громадянам для ведення особистого селянського господарства 95 земельних ділянок, які розташовані за межами населених пунктів Староушицької селищної ради Кам’янець-Подільського району, загальною площею 192 га та загальною вартістю 5 760 000 грн., з порушенням норм безоплатної передачі земельних ділянок для даного виду використання які в подальшому були відчужені на користь третіх осіб.

У зв’язку з вищевказаним, діючи на захист інтересів держави, упродовж січня-травня 2020 року прокуратура звернулась до суду з вимогами  про витребування 95 земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

06.04.2021 року Господарським судом Хмельницької області розглянуто та задоволено 3 позови  місцевої прокуратури в інтересах держави, що розташовані за межами населених пунктів Староушицької селищної ради Кам’янець-Подільського району, загальною площею 6 га на суму 432 000 грн

 

Кам’янець-Подільська місцева прокуратура