Новини прокуратури

  • 570

Фото без опису

Задоволено 2 позови місцевої прокуратури, в результаті чого в державну власність буде повернуто 2 земельні ділянки загальною площею 4 га на суму 240 000 грн.

Вжитими заходами представницького характеру Кам’янець-Подільська місцева прокуратура продовжує активно захищати інтереси держави, порушені при передачі у використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

Рішеннями Кам’янець-Подільського міськрайонного суду скасовано накази Головного управління Держземагенства в області, якими затверджено документацію із землеустрою та прийнято рішення про передачу громадянам для ведення особистого селянського господарства 95 земельних ділянок, які розташовані за межами населених пунктів Староушицької селищної ради Кам’янець-Подільського району, загальною площею 192 га та загальною вартістю 5 760 000 грн., з порушенням норм безоплатної передачі земельних ділянок для даного виду використання які в подальшому були відчужені на користь третіх осіб.

У зв’язку з вищевказаним, діючи на захист інтересів держави, упродовж січня-травня 2020 року прокуратура звернулась до суду з вимогами  про витребування 95 земельних ділянок сільськогосподарського призначення.

22 та 24.03.2021 року Господарським судом Хмельницької області розглянуто та задоволено 2 позови  місцевої прокуратури в інтересах держави, що розташовані за межами населених пунктів Староушицької селищної ради Кам’янець-Подільського району, загальною площею 4 га на суму 240 000 грн

 

Кам’янець-Подільська місцева прокуратура

30.03.2021

 

За принципової позиції Кам’янець-Подільської окружної прокуратури місцевий мешканець, який вчинив ряд крадіжок з проникненням в приміщення, проведе 4 роки за ґратами

Працівниками Кам’янець-Подільської окружної прокуратури у суді доведено вину мешканця міста Кам’янця-Подільського у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст. 185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище або що завдала значної шкоди потерпілому) Кримінального кодексу України.

Досудовим розслідуванням, проведеним за процесуального керівництва прокурорів окружної прокуратури встановлено, що раніше судимий 24-річний чоловік, після відбуття покарання за попереднім вироком на шлях виправлення не став та упродовж липня-серпня 2020 року, у вечірні періоди часу вчинив чотири крадіжки з домогосподарств потерпілих, з яких дві крадіжки вчинені на території міста та дві крадіжки вчинені на території району.

Вказаний чоловік проникнення в приміщення здійснював шляхом зламу дверних замків та вікон.

За результатами судового розгляду Кам’янець-Подільським міськрайонним судом винесено обвинувальний вирок, згідно з яким підсудному призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі.

 

За позовом прокуратури з перевізника до бюджету стягнуто кошти за проїзд автомобільними дорогами великоваговим транспортом

За результатами розгляду позову прокуратури господарським судом Хмельницької області прийнято рішення про стягнення до державного бюджету 160 тис.грн. плати за проїзд дорогами загального користування великоваговим вантажним транспортом.
Підставою для реагування стали допущені місцевим приватним підприємством порушення під час використання автомобільних шляхів – понаднормове перевезення вантажів великогабаритним вантажним транспортом.
Під час рейдової перевірки, проведеної посадовими особами управління Укртрансбезпеки в Тернопільській області у серпні минулого року, встановлено факт перевезення вантажу із перевищенням вагових обмежень, визначених Правилами дорожнього руху України.
Зокрема при допустимій масі транспортного засобу 40 тон він заважив 60.
У зв’язку із цим проведено розрахунок плати за проїзд, що склала майже 4900 євро та еквівалент якої підлягав стягненню у національній валюті.
Оскільки питання збереження стану уже відремонтованих доріг є вкрай важливим, з метою захисту інтересів держави, на випадок несплати цих коштів до бюджету прокуратура відреагувала шляхом пред’явлення позову.

 

Прокуратура вимагає стягнення заборгованості за орендну комунального майна

 

Прокуратурою, реалізуючи функцію представництва  інтересів держави в суді, виявлено, що Управлінням комунального майна Кам’янець-Подільської міської ради з 2009 року підприємцю на підставі договору в оренду передано нежитлове приміщення комунальної власності площею 17,70 кв. м. під розміщення офісу.

 У порушення умов укладеного правочину, орендар плату за користування майном своєчасно та у повному обсязі не вносив, внаслідок чого утворилась заборгованість на суму понад 14 тисяч гривень.

Враховуючи те, що несплата орендарем коштів за оренду комунального майна до місцевого бюджету створює перешкоди в реалізації органом місцевого самоврядування своїх завдань та функцій, що порушує інтереси держави, Кам’янець-Подільська окружна  прокуратура звернулась до господарського суду Хмельницької області з позовом до недобросовісного орендаря  про стягнення вищевказаних коштів до бюджету міста.

Таким чином, окружною прокуратурою зроблено черговий крок у напрямку відновлення законності у сфері комунальної власності та наповнення бюджету.

 

 

 

НАПОЛЮВАЛИ

 

28.03.2021 Кам’янець-Подільським районним управлінням поліції за процесуального керівництва Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного полювання, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 248 КК України.

         Зокрема,  незважаючи на те, що в даний час на всій території країни полювання заборонено, 28 березня поточного року  працівниками Кам’янець-Подільського РУП ГУНП в Хмельницькій області на території Кам’янець-Подільського районну було зупинено автомобіль,  в ході огляду якого виявлено нарізну мисливську зброю, патрони до неї та стріляні гільзи, а також частину туші  косулі європейської.

         Наразі  триває досудове розслідування,  згідно санкції ч.1 ст.248 Кримінального кодексу України за вчинене  діяння винним особам загрожує покарання в виді  обмеження волі на строк до 3-х років.

 

 

Прокуратура вимагає стягнення до бюджету міста більше 600 тисяч гривень

Кам’янець-Подільська окружна прокуратура, реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, проводить роботу щодо збільшення надходжень до бюджету та забезпечення законності під час оренди об’єктів комунальної власності.

Так, встановлено, що у 2012 році між уповноваженим органом Кам’янець-Подільської міської ради та приватним підприємцем укладено договір оренди нежитлового приміщення загальною площею більше 1300 кв. м.

Проте, не дивлячись на користування вказаним приміщенням, підприємець у період з січня 2018 по грудень 2020 орендну плату не здійснював, внаслідок чого бюджет міста недоотримав грошові кошти у сумі більше 600 тис. грн.

Враховуючи те, що невиконання орендарем своїх обов’язків по сплаті коштів за оренду комунального майна до місцевого бюджету порушує інтереси територіальної громади прокурором до Господарського суду Хмельницької області направлено позовну заяву про стягнення з підприємця вказаної заборгованості до бюджету міської ради.

Наразі позовна заява перебуває на розгляді.

Інформація надана

Кам’янець-Подільською окружною прокуратурою

          

За побиття сина батько  проведе за ґратами 6 років

Прокурорами у суді доведено вину чоловіка у вчиненні умисного тяжкого тілесного ушкодження.

                Він проживав в одному з сіл Дунаєвеччини разом з дорослим сином, проте між рідними постійно точились конфлікти.

                У березні 2020 року між нетверезими чоловіками зав’язалась чергова суперечка, яка переросла у бійку. Батько вдарив сина обухом сокири по голові, спричинивши тяжкі тілесні ушкодження. Син дивом залишився живим.

 Під час досудового розслідування встановлено, що кривдник і раніше поводив себе агресивно, схильний до жорстокості та уже притягувався до кримінальної відповідальності.

Стороною обвинувачення повністю доведено факт вчинення вказаною особою кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 121 (умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України.

                Вироком Кам’янець-Подільського міськрайонного суду засудженому призначено покарання у виді 6 років позбавлення волі.

 

(За матеріалами Кам’янець-Подільської окружної прокуратури)