За втручання Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури у державну власність повернуто земельну ділянку в межах прибережної захисної смуги Дністровського водосховища

  • 826

Місцевою прокуратурою приділяється особлива увага законності використання земель державної та комунальної власності, в тому числі земель водного фонду.

За позовом Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури в інтересах держави судом визнано незаконним та скасовано рішення Гринчуцької сільської ради, визнано недійсним свідоцтво про право власності на земельну ділянку,  а також зобов’язано повернути в державну власність земельну ділянки, площею 0,12 га, надану для ведення садівництва, яка розташована в межах прибережної захисної смуги Дністровського водосховища та відноситься до земель водного фонду.

Встановлено, що у 2016 році Гринчуцькою сільською радою незаконно передано у приватну власність місцевому жителю земельну ділянку, для ведення садівництва, яка розташована на землях водного фонду в межах прибережної захисної смуги Дністровського водосховища.

Рішенням Кам’янець-Подільського міськрайонного суду позов місцевої прокуратури задоволено в повному обсязі, визнано незаконним та скасовано рішення органу місцевого самоврядування, визнано недійсним свідоцтво про право власності та зобов’язано повернути земельну ділянку в комунальну власність.

25.02.2021  завдяки вжитим заходам в порядку нагляду місцевої прокуратури за реальним виконанням рішення Кам’янець-Подільського міськрайонного суду за позовом Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури в інтересах держави, в комунальну власність повернуто земельну ділянку площею 0,12 га для ведення індивідуального садівництва, що розташована в межах населеного пункту с. Малинівці вартістю 300 тис. грн.

 

 

Кам’янець-Подільська місцева прокуратура