За недбале та необережне керування транспортним засобом винуватець постав перед судом

  • 361

Фото без опису

Працівниками Кам’янець-Подільської  місцевої прокуратури у суді доведено вину мешканця міста Кам’янця-Подільського у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України, а саме у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що заподіяло потерпілому тяжке тілесне ушкодження.

Досудовим розслідуванням, проведеним за процесуального керівництва місцевої прокуратури, Кам’янець-Подільським ВП ГУНП в області, встановлено, що в другій декаді вересня 2020 року в місті Кам’янці-Подільському Хмельницької області, водій автомобіля "Peugeot" будучи неуважним до дорожньої обстановки та її зміни, здійснила наїзд на пішохода, який переходив проїзну частину поза межами пішохідного переходу.

Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди пішохід отримав численні тілесні ушкодження, які по ступені тяжкості відносяться до тяжких тілесних ушкоджень, які небезпечні для життя в момент спричинення

За результатами судового розгляду Кам’янець-Подільським міськрайонним судом винесено обвинувальний вирок, згідно з яким підсудного визнано винним та призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі, із застосуванням іспитового строку на 1 рік та з позбавленням права керувати транспортними засобами на 1 рік.

Санкція ч.2 ст. 286 КК України передбачає покарання у виді позбавленням волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.