Господарський суд зобов’язав товариство внести зміни до договору оренди земельної ділянки, в частині збільшення орендної плати за землю

  • 325

У зв’язку з проведенням загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів, Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою вжито заходів щодо приведення у відповідність до вимог законодавства розміру орендної плати за використання земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної та комунальної власності.

Так, місцевою прокуратурою спрямовувались листи на адресу Головного управління Держгеокадастру в Хмельницькій області, яке згідно договору є Орендодавцем, про приведення у відповідність до вимог законодавства розміру нормативної грошової оцінки земельних ділянок сільськогосподарського призначення у договорах оренди  земельних ділянок.

Розглянувши вказані листи місцевої прокуратури, Орендодавцем направлено на адреси орендарів листи-пропозиції про внесення змін до договорів оренди.

Щодо орендарів, які відмовились укласти вищевказані додаткові угоди, прокуратурою заявлено позови до суду про внесення змін до договорів оренди землі.

За результатами розгляду Господарським судом Хмельницької області позову місцевої прокуратури, 14.12.2020 року позов про внесення змін до договору оренди земельної ділянки площею 33 га для на території Заліської сільської ради в частині приведення у відповідність чинному законодавству нормативної грошової оцінки та орендної плати за землю задоволено. Вказане, призведе, в подальшому, до збільшення щорічного надходжень до місцевого бюджету на 34 тис. грн.

Вказане рішення набрало законної сили 06.01.2021.