Відбулося перше (установче) засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку Староушицької громади.

  • 910

Фото без опису

?11 січня, в смт Стара Ушиця відбулося перше (установче) засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку Староушицької громади. Присутніми на заході були місцеві жителі – представники всіх старостинських округів громади, а також смт Стара Ушиця та с. Гораївка. Організаторами зустрічі також була надана можливість доєднатися до засідання засобами онлайн зв’язку.

Фото без опису  Фото без опису

?Запрошені експерти Програми

ULEAD з Європою / ULEAD with Europe

Тетяна Тимошенко та Dmytro Vasylenko представили на розгляд присутніх презентацію про стратегічне планування в громаді, його необхідність, зміст та послідовність дій під час розробки Стратегії розвитку громади.

Фото без опису  Фото без опису

?Вступне слово було надано голові селищної ради Анатолію Тимчуку, який зауважив, що Стратегія розвитку громади є важливим документом, який визначає пріоритетні напрямки розвитку громади, а також фактори негативного впливу на цей процес. Приємно, що з нами працюють експерти Програми U-LEAD і протягом цього року з їх допомогою ми спільно з мешканцями громади проведемо детальний соціально-економічний аналіз громади, проведемо вивчення думки місцевих громадян шляхом анкетування про проблеми та потенціал громади для аналізу і розробки науково-обґрунтованої стратегії розвитку. Стратегія розробляється на найближчі 7 років, а план реалізації буде розписаний поетапно. Чому 7 років? – Тому, що стратегії розвитку Європейських країн розраховані на 7 років. І ми будемо орієнтуватись на їх досвід. Голова подякував учасникам зборів, які відгукнулися на запрошення взяти участь та ввійти до складу робочої групи з розробки Стратегії розвитку громади.

?На першому засіданні було затверджено проект Положення про робочу групу, персональний склад робочої групи та графік проведення засідань робочої групи.

?Члени робочої групи обговорили механізми та етапи розробки Стратегії, а також домовилися про подальшу взаємодію, зокрема розділилися на 11 підгруп для проведення соціально-економічного аналізу діяльності громади у відповідних напрямках. Перша підгрупа буде займатися питаннями розвитку сфери надання якісних послуг (характеристика громади), друга підгрупа займеться питаннями земельних та природних ресурсів, третя – населення і трудові ресурси, четверта – економіка громади, п'ята – фінансовий стан громади, шоста – фінансова інфраструктура та мережа підтримки бізнесу, сьома – транспортна інфраструктура і зв’язок, восьма – інфраструктура торгівлі і послуг, дев’ята - житлово-комунальна та енергетична інфраструктура, десята – соціальна інфраструктура та одинадцята – стан навколишнього природного середовища. Паралельно з проведенням аналізу даних про соціально-економічний стан громади членами робочої групи буде розроблено анкети для проведення опитування населення в розрізі окремих категорій, наприклад: представників бізнесу, молоді, інших місцевих жителів. В результаті отримаємо аналітичне дослідження щодо теперішнього стану справ в усіх сферах діяльності громади.

?Протягом 9 місяців 2021 року планується провести шість засідань робочої групи та вже до 26 жовтня отримати життєво важливий документ для громади – Стратегію розвитку на період 2021 – 2027 рр.

??Запрошуємо всіх жителів громади активно взяти участь в опитуванні, адже саме зараз у вас є можливість висловити власну думку щодо стану справ в громаді у різних сферах життєдіяльності та внести свої пропозиції щодо подальшого розвитку громади.??

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису