РЕЗУЛЬТАТИ РОБОТИ ПРОКУРАТУРИ

  • 532

Фото без опису

РЕЗУЛЬТАТИ РОБОТИ ПРОКУРАТУРИ

ЩОДО додержання конституційних прав громадян та прав людини, передбачених Європейською конвенцією про захист прав людини та основоположних свобод

Прокуратура України відповідно до перехідних положень Конституції України продовжує виконувати функцію нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян.

Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою регулярно проводяться перевірки щодо додержання законів уповноваженими органами та суб’єктами, які здійснюють діяльність у вказаній сфері, а в разі виявлення порушень вносяться відповідні акти реагування.

Зокрема, місцевою прокуратурою у 2020 році за результатами проведених перевірок ізолятора тимчасового тримання №6 та діяльності роти конвойної служби Головного управління Національної поліції в області внесено 8 актів реагування щодо усунення порушень та додержання вимог законодавства, задля додержання конституційних прав громадян та прав людини, передбачених Європейською конвенцією про захист прав людини та основоположних свобод, а також забезпечення режиму у місцях попереднього ув’язнення.

За результатами розгляду даних актів реагування 9 посадових осіб у 2020 році притягнуто до дисциплінарної відповідальності.

Робота на вказаному напрямі відповідно до перехідних положень Конституції України продовжується на період набрання чинності законом про створення подвійної системи регулярних пенітенціарних інспекцій.

 

 

Кам’янець-Подільська місцева прокуратура