Завершуються роботи по реконструкції частини приміщення першого поверху будівлі селищної ради під Центр надання адміністративних послуг.

  • 419

Фото без опису

Завершуються роботи по реконструкції частини приміщення першого поверху будівлі селищної ради під Центр надання адміністративних послуг.
Нагадаємо, що ще у серпні 2019 року наша громада, за результатами конкурсу, була відібрана для участі у 4 раунді фази впровадження напряму з покращення якості надання адміністративних послуг для населення Програми ULEAD з Європою: створення ЦНАП, що спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією. Центр надання адміністративних послуг буде створено для забезпечення надання таких послуг у найкоротший строк та за мінімальної кількості відвідувань громадянами владних структур, а також щоб спростити процедури отримання адмінпослуг та поліпшити якість їх надання.
В кінці минулого року експертами Програми та працівниками виконавчого апарату селищної ради було розроблено та затверджено Технічні завдання для створення та модернізації ЦНАП із загальним описом дизайну приміщення, переліку послуг, що будуть надаватися населенню. Програма передбачає надання матеріальної підтримки громадам, а саме: меблі, офісне обладнання та техніка, програмне забезпечення. А також допомога у створенні інституційної структури ЦНАП, проведення навчання персоналу, підвищення обізнаності та участі громадян; навчальні візити та обмін досвідом.

Фото без опису  Фото без опису


В свою чергу, Староушицька селищна рада зобов’язалася провести реконструкцію у приміщенні, що знаходиться на першому поверсі будівлі селищної ради. Для цього у лютому місяці цього року за кошти селищного бюджету було виготовлено проектну документацію на реконструкцію приміщення, відведеного під облаштування ЦНАП та проведено її експертизу. Вартість цих робіт склала 36450 грн. Оскільки власних коштів у сумі 1224975,20 грн. на проведення робіт по реконструкції приміщення у селищному бюджеті не було, то селищний голова Анатолий Тимчук звернувся по допомогу у вирішенні питання щодо отримання цих коштів із Державного бюджету до депутата Верховної ради Ігор Марчук. Таким чином, проект на виконання робіт по реконструкції приміщення під ЦНАП було розглянуто та погоджено Міністерством розвитку громад та територій, та було прийнято рішення про виділення Староушицькій селищній раді субвенції з Державного бюджету на соціально-економічний розвиток окремих територій у відповідній сумі.

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису