ПРОКУРАТУРА ВСТАНОВИЛА ОДИН ІЗ МОЖЛИВИХ ШЛЯХІВ НАДХОДЖЕННЯ ЗАБОРОНЕНИХ ПРЕДМЕТІВ У МІСЦЯ ПОЗБАВЛЕННЯ ВОЛІ

  • 396

Прокуратура України відповідно до перехідних положень Конституції України продовжує виконувати функцію нагляду за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян.

Працівниками Кам’янець-Подільської  місцевої прокуратури продовжується робота з протидії надходженню заборонених предметів у місця позбавлення волі.

Як раніше повідомлялось, місцевою прокуратурою за результатами проведеної перевірки ІТТ №6 та конвойної служби ГУНП в області внесено акт реагування щодо усунення порушень та додержання вимог законодавства по факту виявлення 21.05.2020 працівниками Державної установи «Хмельницький слідчий ізолятор» під час особистого обшуку ув’язненого заборонених для зберігання та використання предметів, а саме двох мобільних телефонів.

В подальшому, продовжуючи проведення перевірки за вказаним фактом з метою встановлення шляхів надходження заборонених предметів у місця позбавлення волі, Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою встановлено факт зловживання службовим становищем посадовою особою ізолятора тимчасового тримання, а саме надання ув’язненому заборонених предметів з метою одержання неправомірної вигоди.

У зв’язку із виявленим, місцевою прокуратурою місцевою прокуратурою внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем), проведення досудового розслідування у якому доручено територіальному управлінню Державного бюро розслідувань, розташованому у місті Хмельницькому.

Робота на вказаному напрямі відповідно до перехідних положень Конституції України продовжується на період набрання чинності законом про створення подвійної системи регулярних пенітенціарних інспекцій.

 

Кам’янець-Подільська місцева прокуратура