В Староушицькій селищній бібліотеці відбулась презентація книги Тараса Васильовича Горбняка «АБЕТКА БАКОТЯНИНА».

  • 518

23 липня в Староушицькій селищній бібліотеці відбулась презентація книги Тараса Васильовича Горбняка «АБЕТКА БАКОТЯНИНА». Організатор заходу – бібліотекар Галина Федорівна Власюк.
Дуже приємно, що саме в нашій громаді живе та працює Тарас Васильович, член Національної спілки краєзнавців України, провідний фахівець з екологічної освіти Національного природного парку «Подільські Товтри», голова громадської організації «Бакота», краєзнавець, письменник, уродженець затопленого села Бакота.
Під час презентації спогадами про рідне село ділились вихідці з Бакоти Марія Андріївна Горбняк, Тамара Василівна Линюк, Ніна Іванівна Олійник та Анатолій Григорович Марценківський.
Про літописну Бакоту, як першу столицю Дністрянського Пониззя, навела багато історичних фактів вчитель історії Староушицького ліцею Оксана Павлівна Литвинюк.
Юні читайлики бібліотеки прочитали присутнім вірші про рідний край, а уродженка села Бакота Людмила Петрівна Гельдіашвілі та директор Староушицького будинку культури Анатолій Борисович Тихонюк подарували всім пісню братів Гжегожевських «Бакота», яка стала своєрідним гімном Бакоти.
Голова селищної ради Анатолій Сергійович Тимчук подякував автору книги за його плідну працю, за збереження спогадів про Бакоту для наших нащадків. Саме завдяки Тарасу Васильовичу про Бакоту знають не лише в ближніх околицях, а й далеко за кордоном.