Треніг на тему "Бюджет громади".

  • 548

В понеділок, 24 лютого був проведений треніг на тему "Бюджет громади". Це навчання спрямоване на роз'яснення та розуміння того скільки грошей є в бюджеті громади, як вони туди потрапляють, на що витрачаються. Під час тренінгу тренери Юлія Мазур та Сергій Толстіхін робили акцент на публічності у використанні коштів та навчані людей, які зможуть контролювати, впливати та пропонувати власні рішення.

Разом з учасниками детально розглянули джерела наповнення місцевого бюджету: види податків, їх розмір та розподіл між бюджетами різних рівнів. Також проаналізували структуру бюджету Староушицької ОТГ. Окремо акцентували увагу та детальніше розбирались із туристичним збором. Адже, громада має величезний туристичний потенціал, багато людей діють на території громади як суб'єкти туристичного бізнесу, то ж саме туристичний збір може стати одним із джерел збільшення дохідної частини бюджету ОТГ.

Також під час тренінгу учасники визначали проблему в громаді яку вони хочуть вирішити та прописували механізми впливу на бюджет. У результаті цієї роботи команди напрацювали 3 проекти:
1. Створення простору для відпочинку молоді,
2. Проведення молодіжного фестивалю,
3. Відкриття танцювальної студії.