В рамках декади педагогічної майстерності «Я атестуюсь!

  • 847

Фото без опису

В рамках декади «Я атестуюсь» у Староушицькому ліцеї вчитель хімії та основ здоров’я Кувіла Сергій Вікторович
провів позакласний захід «Вплив алкоголю на організм підлітків», в якому взяли участь школярі 9-11 класів.
Діти – майбутнє нації, тому їх здоров’я повинно стати чи не найголовнішим об’єктом піклування як суспільства, так і держави. Разом з тим все більшої масштабності набирає одна з головних проблем сьогодення – споживання дітьми, підлітками та молоддю спиртних напоїв. Адже алкоголь особливо активно впливає на організм, що не сформувався, поступово руйнуючи його.

Фото без опису  Фото без опису


А тому саме цю важливу тему обрав для обговорення серед учнів 9-11 класів вчитель хімії та основ здоров’я Кувіла Сергій Вікторович. Під час заходу старшокласники узагальнили та систематизували знання про негативний вплив алкоголю на організм та психіку людини, формували стійкі переконання у важливості дотримання моральних норм. Сергій Вікторович з високою майстерно виховував негативне ставлення юнаків та дівчат до алкоголю та відповідальність за власне здоров'я, за наслідки неадекватної поведінки в стані сп'яніння.
Підсумком заходу стали слова: «Вино губить тілесне здоров'я, розумові здібності, губить добробут у сім'ї і, що найжахливіше, губить душі людей та їх нащадків. Пам’ятайте це!!!

 

В рамках декади педагогічної майстерності «Я атестуюсь!

В рамках декади педагогічної майстерності «Я атестуюсь!» вчитель Грушківського ліцею Оксана Миколаївна Тимчук провела відкритий урок зарубіжної літератури в 10 класі «Конфлікт молодої людини у суспільстві в романі «Червоне і чорне» Ф.Стендаля. Образ Жульєна Сореля. Франція. Роман ХІХ століття».

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

 

В закладах загальної середньої освіти Староушицької селищної ради розпочалась декада педагогічної майстерності «Я атестуюсь!». 12 лютого в Староушицькому ліцеї вчитель української мови та літератури Галина Петрівна Голюк провела два відкриті уроки: у 10 класі – урок з української літератури на тему «Ольга Кобилянська, «Меланхолійний вальс». Глибокий психологізм твору як новаторство письменниці. Роль образу мелодії вальсу у відтворенні внутрішнього світу героїнь» та урок української мови у 9 класі «Узагальнення знань з теми «Складнопідрядне речення». У Грушківському ліцеї вчитель початкових класів Людмила Вікторівна Сосновська провела відкритий урок з літературного читання у 3 класі на тему «Андрій Малишко, «Вихопивсь дощик з-поміж заграв».

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

 

Вчитель української мови та літератури Подільського ліцею Ірина Володимирівна Гарук 25 лютого провела відкритий урок української мови у 7 класі "Творення прислівників" в рамках декади педагогічної майстерності "Я атестуюсь!"

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

 

 

Виховуючи хлопчика, ми ростимо чоловіка.
Виховуючи дівчинку, ми ростимо націю.

Відсутність статевої культури, сексуальна безграмотність, моральна розбещеність, вседозволеність, яка цілеспрямовано насаджується серед нашої молоді через кіно, радіо, телебачення, спонукала вчителя Галампету В.А. провести виховну годину – тренінг для старшокласників. Метою данного заходу було сформувати поняття про соціальні аспекти статевого дозрівання, сприяти пошуку учнями позитивного морального ідеалу; ознайомити дітей з наслідками ранніх статевих зв'язків; сформувати негативне ставлення до статевої розбещеності, доступності, позитивне ставлення до моральної чистоти; розкрити особисту і соціальну суть любові, як найвищого людського почуття; показати вплив любові на духовне збагачення людини; спонукати дітей до дотримання статевої гігієни.

Фото без опису  Фото без опису

 

Урок музичного мистецтва у 5 класі "Симфонічна музика" провів 25 лютого вчитель Подільського ліцею Валерій Миколайович Горіховський в рамках декади педагогічної майстерності "Я атестуюсь!"

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

 

В рамках декади «Я атестуюсь» у Староушицькому ліцеї вихователь групи подовженого дня Ткачук Антоніна Федорівна провела народознавчий захід «Зиму проводжаємо - весну зустрічаємо!», в якому взяли участь школярі 1,2,5,7,8 та 11 класів.
Антоніна Федорівна, знайомлячи вихованців з різноманітними народними звичаями святкування приходу весни, залучила дітей до народознавства, формуючи національну свідомість,повагу до народних традицій. Під час заходу діти грали в ігри, співали пісні та частівки, декламували вірші, водили хороводи, закликали весну у гості.
Не обійшлося на святі і без чарівних гостей квітучої та дзвінкоголосої Весни та поважної пані Зими. Адже це свято зустрічі двох пір року, які змагаються, хто ж переможе. Розважав усіх на святі і грайливий Ведмедик.
Дійство вдалося на славу! Атмосфера була незабутньою! Дітиі, вчителі та батьки отримали безліч позитивних емоцій та сподівання на теплу весну і гарний врожай!
У кінці свята переможниця-Весна запросила всіх на частування печивом «жайворонки», які спекла дбайливими руками вихователь Антоніна Федорівна.
Святковий захід всім сподобався, тому що було весело, цікаво та смачно.

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису