Відбувся фестиваль читців, присвячений Шевченківським дням «Живи, Кобзаре, в пам’яті людській!» закладів загальної середньої освіти.

  • 413

Фото без опису

19 лютого на базі Староушицького ліцею відбувся фестиваль читців, присвячений Шевченківським дням «Живи, Кобзаре, в пам’яті людській!» закладів загальної середньої освіти.
Організатор фестивалю – відділ освіти, культури, туризму, молоді та спорту Староушицької селищної ради. У заході взяли участь учасники з Грушківського, Подільського та Староушицького ліцеїв.
У репертуарі учасників фестивалю була поезія Тараса Григоровича Шевченка: «Лілея», «І досі сниться», «Причинна», «І мертвим, і живим, і ненародженим», «Тополя», «Зоре моя вечірняя», «До Основ’яненка», «Чума» та інші.
Виступи учасників оцінювало компетентне журі у складі Ганни Василівни Чорпіти, Галини Петрівни Голюк, Ірини Володимирівни Гарук, Юлії Анатоліївни Заболотної та голови журі Наталії Іванівни Бичок.
Фестиваль проводився за двома номінаціями: молодша вікова категорія (9-12 років) та старша вікова категорія (13-17 років).
Всі учасники конкурсу показали високу виконавську майстерність, володіння основами художнього читання, розкриттям художнього образу.
До учасників фестивалю з вітальним словом звернулася начальник відділу освіти, культури, туризму, молоді та спорту Наталія Іванівна Бичок, яка і підвела підсумки фестивалю.
Отже, за результатами оцінювання призові місця розподілились наступним чином:
- у молодшій віковій категорії:
І місце – Тимчук Анастасія;
ІІ місця – Третяк Іванна, Партика Євген, Бонгар Вероніка;
ІІІ місця – Юрчак Сергій, Прубняк Вікторія, Костецька Єлизавета, Ковтонюк Анастасія;
- у старшій віковій категорії
І місце – Ржепянська Тетяна;
ІІ місця – Тимчук Катерина, Тимчук Артем, Струсевич Валерія, Коськовецька Анастасія, Гакман Ольга, Ахтимійчук Вікторія;
ІІІ місця – Чміль Іванна, Пундик Ольга, Литвинюк Дарія.
Грамотами за участь нагороджені Шегера Дар’я, Зарицька Аня та Цісар Олександра.