Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою спільно з Кам'янець-Подільським ВП ГУНП в області викрито злочинну схему заволодіння шахрайським шляхом коштами громадян.

  • 395

Фото без опису

Завдяки вмілому процесуальному керівництву Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою спільно з Кам»янець-Подільським ВП ГУНП в області викрито злочинну схему заволодіння шахрайським шляхом коштами громадян.

Зокрема, проведеним розслідуванням за зверненнями громадян, мешканців м.Кам`янець-Подільський, встановлено, що раніше не судимий житель м.Одеса в нічний час по телефону повідомляв їм неправдиву інформацію про те, що їхні родичі затримані працівниками поліції і для того щоб їх відпустили необхідно сплатити певну суму коштів.

Всього, в наслідок розслідування встановлено 5 потерпілих у яких шахрайським шляхом житель Одеси заволодів коштами на суму понад 85 тис. грн..,  

 За результатами судового розгляду та принципової позиції державного обвинувача, незважаючи на повне відшкодування завданих збитків, вироком Кам’янець-Подільського міськрайонного суду від 13.01.2020 вказану особу визнано винною та засуджено до 2 років обмеження волі.

Слід зазначити, що злочини вказаної категорії набули широкого розповсюдження, а тому становлять підвищену суспільну небезпеку, оскільки, як правило, їх жертвами стають мало захищені верстви населення.

Варто зазначити, що іще один обвинувальний акт щодо цього ж громадянина знаходиться на розгляді в Дунаєвецькому районному суді і згідно нього трьом потерпілим шахрайськими діями спричинено шкоду на суму понад 58 тис.грн.