За втручання прокуратури збільшено надходження до бюджету за оренду землі.

  • 489

Фото без опису

Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою, у зв’язку з проведенням загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів, упродовж липня-вересня поточного року спрямовано 13 листів на адреси селищної, сільських рад Кам’янець-Подільського району про приведення у відповідність до вимог законодавства розміру нормативної грошової оцінки земельних ділянок сільськогосподарського призначення у понад 50-ти договорах оренди земельних ділянок переданих у комунальну власність.

За результатами розгляду вказаних листів, органами місцевого самоврядування району направлено на адреси орендарів листи-пропозиції про внесення змін до договорів оренди та, в подальшому, з метою збільшення надходжень до бюджету укладено додаткові угоди до договорів оренди землі.

Так, у вересні поточного року між Китайгородською ОТГ та одним із підприємців зареєстровано додаткову угоду до договору оренди земельної ділянки загальною площею 8,68 га, де розмір орендної плати приведено у відповідність до НГО, що призведе, в подальшому, до збільшення надходжень до місцевого бюджету на 17 тис. грн.

Крім того, у вересні поточного року між Кульчієвецькою сільською радою та орендарем укладено додаткову угоду до договору оренди, де розмір орендної плати приведено у відповідність до НГО, що призведе до збільшення надходжень до місцевого бюджету на  11 тис. грн.

У жовтні-листопаді за результатами вжитих місцевою прокуратурою заходів представницького характеру щодо досудового врегулювання спору, між Жванецькою ОТГ та двома орендарями укладено додаткові угоди до договорів оренди, де розмір орендної плати за три земельні ділянки загальною площею близько 34 га приведено у відповідність до НГО, що збільшить надходження до бюджету на  55 тис. грн.

Також, у жовтні 2019 року приведено у відповідність до вимог закону розмір орендної плати за використання земель сільськогосподарського призначення загальною площею 22 га, що розташовані за межами населених пунктів Гуменецької ОТГ Кам’янець-Подільського району, а саме укладено додаткові угоди до двох договорів оренди, якими розмір орендної плати за використання земельних ділянок збільшено на 23,5  тис грн.

Робота на вказаному напрямі триває.