Підписання меморандуму по запуску кластерної ініціативи Дністер 1362, що об‘єднає владу, бізнес та громади з метою розвитку туризму на річці Дністер.

  • 713

Те що Дністер неповторна мальовнича річка знають ті хто хоча би раз на ній побував. І те, що  це 1362 км прибутків розуміють всі представники бізнесу та громад що активно долучилися до ідеї створення потужного кластеру заради реалізації в майбутньому спільних проектів.

І саме головне що це відбулося.

Підписання меморандуму по запуску кластерної ініціативи Дністер 1362, що об‘єднає владу, бізнес та громади з метою розвитку туризму на річці Дністер.

  

  

Ще у серпні 2019 між Агенцією сталого розвитку "АСТАР" та СКУМО (Світовий конґрес українських молодіжних організацій) було підписано Меморандум про спільну участь у розвитку Дністра.

  

 11 жотвня в Хотині (Чернівецька область) зібралися представники громад та бізнесу з Хмельницької, Тернопільської та Чернівецької областей, щоб ознайомитись з результатами аналітичного дослідження, форматом розміщення на порталі www.dnister.travel умовами навчання "Зелена майстерня: шлях до мільйона", методологією підписанння Договору про міжмуніципальну співпрацю.

Поки що 5 об’єднаних територіальних громад висловили намір спільно розвивати туризм на Дністрі. Серед них і Староушицька ОТГ.  Відповідний документ представники громад підписали  у Заліщиках Тернопільсьої області. Там відбулося засідання робочої групи із запуску кластерної ініціативи “Дністер: 1362 кілометрів прибутків”. Делегацію Староушицької ОТГ очолив селищний голова Анатолій Тимчук. Він також виступив із доповіддю та презентацією нашої громади. Слухачам було цікаво дізнатися про нашу громаду та її туристичний потенціал.

Разом із Староушицькою ОТГ розвивати туризм на Дністрі мають намір у Хотині та Новодністровську Чернівецької та Заліщиках і Золотому Потоці Тернопільської області.

Зауважимо, що із Хмельницької області ми були перші хто підписали цей документ. В подальшому до нього обов’язково долучаться ще й інші громади.

 Згідно меморандуму сторони домовились про наступне:
- сприяти взаємовигідній співпраці;
- забезпечувати належне виконання спільних цілей, проектів та ініціатив;
- підтримувати і зміцнювати розвиток ділових стосунків.

Це перший важливий крок на довгому але важливому і успішному шляху до розвитку туризму!