Привітання голови громади Анатолія Тимчука із Днем захисника України

  • 471

Шановні земляки!

Вітаю Вас з Днем захисника України – святом, яке увібрало в себе багаті та славні традиції, уособлює мужність і героїзм оборонців та визволителів рідної землі на всіх етапах її історії.
Уже багато років поспіль 14 жовтня ми відзначаємо величне християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці. Волелюбні козаки, які зі зброєю в руках боронили свою Вітчизну та віру, були переконані, що Свята Покрова охороняє їх, а Божу Матір вважали своєю заступницею. Тому в часи незалежності України свято Покрови почали відзначати і як День Українського козацтва.

Саме тому 14 жовтня стало святом і для сучасних воїнів та суспільства в цілому – Днем захисника України, що символізує нерозривний зв’язок усіх поколінь захисників держави: від ватажків українського козацтва до воїнів АТО, які ризикують своїм життям заради цілісності та незалежності України.

У цей святковий день висловлюю вдячність всім, хто сьогодні несе службу у лавах Збройних Сил, вдень і вночі охороняючи спокій мирних громадян.
Я впевнений, що українські військовослужбовці й надалі будуть надійним гарантом суверенітету та цілісності нашої держави.
Зичу Вам і Вашим близьким міцного здоров’я, добра, миру, щастя та подальших успіхів у служінні Україні!

Слава Україні!

З повагою – селищний голова Анатолій Тимчук