Зустріч односельців. с.Кривчани

  • 3697

Фото без опису

«Лисий Горб» – так по народному називають гору, яка знаходиться на північному сході сучасних Кривчан. Вона притягує до себе своїм магнетизмом. Всі, хто вперше там буває, можуть розгледіти навколо панораму, що схожа із краєвидами Карпат, а в долині навколо неї обвивається змійкою річка Жван. Сюди потім знову хочеться повертатися. Якщо спуститися трохи нижче і поглянути праворуч відкривається неймовірний краєвид на розлив річки. Саме тут в долині, у яру, існували ті давні Кривчани, які поглинули води Дністровського водосховища.Частина села залишилась вище на горі. Люди із долини вимушені були переселитися. Вже з того часу пройшло понад 35 років.

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Саме «Лисий Горб» є місцем зустрічі Кривчанських людей. Кімаківські, Маковецькі, Мачуги, Мочарні та інші – це ті прізвища, що пов’язані з цим краєм, із своїм колоритом, із своїми традиціями, із своїм побутом.

 У неділю 22 вересня вже вкотре було проведено зустріч односельчан – в теплій атмосфері, під звуки веселої та приємної музики, лунали наші пісні.

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

На свято завітав селищний голова Анатолій Тимчук із дружиною Оксаною. Він привітав усіх присутніх із святом і побажав миру, здоров’я, благополуччя, щоб і надалі шанували традиції цього краю і були великою дружньою сім’єю. Також голова подякував депутатам Староушицької селищної ради Людмилі Борчук та Наталії Сиротіній, що допомагали в організації цього свята.

Фото без опису  Фото без опису