Візит до громади учасників проекту «Децентралізація на практиці ІІ – вчимося один від одного»

  • 841

18 вересня 2019 року делегація представників із об’єднаних територіальних громад Запорізької, Черкаської та Чернівецької областей, яку очолив Ігор Баб’юк, координатор проекту «Децентралізація на практиці ІІ – вчимося один від одного», відвідала Староушицьку ОТГ.

Цей проект передбачає взаємні навчальні візити поміж ОТГ різних областей, розробку планів змін для своїх громад, обмін досвідом.

Нагадаємо, що це вже вдруге за цей рік нашу громаду відвідують делегації із представників об’єднаних громад інших областей України. Зокрема, гостей цікавить яким чином було проведено оптимізацію мережі закладів освіти в громаді, що дозволило покращити показники діяльності освітньої галузі, а також отримати фінансування з обласного та державного бюджетів на придбання сучасного комп’ютерного та мультимедійного обладнання для ліцеїв, шкільних автобусів та іншого навчального обладнання для забезпечення освітнього простору НУШ.  Гості відвідали Подільський, Грушківський та Староушицький ліцеї і були приємно вражені нашими закладами освіти.

  

В Подільському ліцеї – утеплений корпус, зручні просторі класи, які обладнано сучасною комп’ютерною та мультимедійною технікою.  З інших населених пунктів діти під’їжджають до навчального закладу новим зручним автобусом, по маршруту, де нещодавно зроблено капітальний ремонт дорожнього покриття.

    

  

В Грушківському ліцеї тривають роботи по реконструкції частини приміщення під санвузли. Незабаром розпочнеться робота по будівництву теплогенераторної котельні на твердому паливі, яка буде забезпечувати роботу системи опалення. Також в минулому році було придбано новенький шкільний автобус, який перевозить учнів до закладу із найближчих сіл.  Всі класи для першачків громади облаштовані по сучасним вимогам системи НУШ.

  

Учнівський та педагогічний колективи Староушицького ліцею щиро вітали учасників проекту. Після екскурсії по навчальних кабінетах ліцею та до екоцентру селищний голова Анатолій Тимчук привітав шановних гостей і представив до їх уваги мультимедійну презентацію про основні досягнення Староушицької ОТГ.

  

  

Пізніше для гостей була проведена екскурсія до нашої туристичної Мекки – Бакотської затоки. Незважаючи на сильний вітер, гості хотіли побачити все. Вже по закінченні екскурсії учасники семінару подякували за навчальний тур та побажали нам всім хорошого темпу розвитку та успішної роботи для втілення всіх вдалих задумів. В думках гостей була віра в те, що ми рухаємось в потрібному напрямку.