За втручання Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури до бюджету Колибаївської ОТГ сплачено 12,5 тис грн.. за інвестиційним договором

  • 434

Місцевою прокуратурою активно вживаються заходи щодо внесення до місцевих бюджетів пайових внесків на розвиток інфраструктури населених пунктів.

 За результатом проведеної прокуратурою роботи встановлено, що на земельній ділянці в с. Смотрич Колибаївської ОТГ Кам’янець–Подільського району, яка перебуває у власності фізичної особи-підприємця, розташований об’єкт будівництва, а саме майстерня по ремонту легкових автомобілів.

Однак, вищевказаним підприємцем всупереч ст. 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» упродовж 2016-2019 років кошти пайової участі у розвитку інфраструктури населеного пункту не сплачувались, відповідний договір про пайову участь замовників будівництва у створенні та розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту не укладався.

 У зв’язку із цим, Кам’янець-Подільська місцева прокуратура звернулась до Колибаївської селищної ради з листом про усунення виявлених порушень.

На виконання вимог прокуратури 06.08.2019 між Колибаївською ОТГ та фізичною особо-підприємцем укладено договір про пайову участь замовників будівництва у створенні та розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури.

Відтак, за втручання органів прокуратури до бюджету Колибаївької ОТГ надійшли кошти пайового внеску у розмірі 12 500 грн.