18 – 20 липня відбувся другий тренінг для учасників з Хмельницької області у рамках програми «Успішні локальні громади»,

  • 875

18 – 20 липня відбувся другий тренінг для учасників з Хмельницької області у рамках програми «Успішні локальні громади», яка реалізовується на території Житомирської, Хмельницької, Запорізької, Донецької та Луганської областей за підтримки Національного фонду в підтримку демократії, а також в рамках Програми Study Tours to Poland, яку реалізує Фонд «Лідери змін» з коштів Польсько-Американського Фонду Свободи.

В перший день тренінгу команди учасників представили результати проведених локальних аналізів в своїх територіальних громадах.

Фото без опису

Команда учасників з Староушицької громади складається з працівників апарату Староушицької селищної ради: начальника відділу ОКТМС – Наталії Бичок, головного спеціаліста-економіста відділу фінансів – Ірини Вишемірської, а також громадської організації «Бакота» - Оксани Тимчук та Анатолія Сливчука. 13 липня під час святкування Міжнародного дня Дністра на Бакоті командою учасників програми було проведено локальний аналіз на тему: «Організація якісного дозвілля населення та створення комфортних умов для відпочинку на території Староушицької ОТГ». В результаті проведеного опитування за методом «Висячі питання» було отримано чимало цікавих пропозицій від респондентів.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Висновки за результатами проведеного аналізу: місцеві жителі та туристи, що відвідують Староушицьку ОТГ найбільше полюбляють відпочивати на Бакоті, яку ще називають «перлиною Поділля». Мальовничі краєвиди своєю унікальністю приваблюють туристів. Заходи, що проводяться в Староушицькій громаді вражають своєю атмосферою, щирістю людей, гостинністю та змістовним наповненням. Але для якісного дозвілля та відпочинку місцевим жителям та туристам не вистачає облаштованих місць для відпочинку, мобільної сцени для проведення концертів, якісних доріг.

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису    Фото без опису 

Фото без опису  Фото без опису

Участь у програмі «Успішні локальні громади» дає можливість взяти участь у навчальному візиті до Польщі та отримати фінансування в рамках конкурсу мінігрантів.

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису

Після завершення тренінгового компоненту команди-учасники програми будуть працювати над написанням проектних заявок, щоб отримати кошти мінігранту на реалізацію проекту, що буде спрямований на вирішення однієї з проблем, що була виявлена у результаті  поведеного локального аналізу.