На Кам’янеччині 7 депутатів сільських рад притягнуто до відповідальності за вчинення адміністративних корупційних правопорушень

  • 474

Фото без опису

Депутати місцевих рад, відповідно до підпункту «б» пункту 1 частини 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції» (далі Закону), являються суб’єктами відповідальності, на яких поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції».

 Відповідно до вимог абзацу 2 ч. 2 ст. 45 Закону, особи, які припинили діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, зобов’язані наступного року після припинення діяльності подавати в установленому порядку декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік.

 Проте, незважаючи на вказані вимоги антикорупційного законодавства, депутати місцевих рад продовжують нехтувати задекларованими нормами.

 Так, за принципової позиції працівників Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури, лише за поточний тиждень 7 депутатів сільських рад Кам’янець-Подільського району визнано винуватими у вчиненні корупційних адміністративних правопорушень, передбачених ч. 1  ст.172-6 КУпАП з  застосуванням адміністративного стягнення у виді штрафу.

Кам’янець-Подільська місцева прокуратура