Інформаційна сесія/тренінг з питань створення та забезпечення функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

  • 534

7 червня 2019 року о 13.00 в залі будинку культури в смт Стара Ушиця відбулася інформаційна сесія/тренінг з питань створення та забезпечення функціонування об’єднань співвласників багатоквартирних будинків.

Фото без опису

Зустріч з ініціативними групами організувала Староушицька селищна рада, а проводили її Координатор проекту "Місцевий розвиток, орієнтований на громаду" в Хмельницькій області ПРООН в Україні Вячеслав Третяк та регіональний консультант Проекту IFC «Енергоефективність в Україні» - Юрій Лягутко.

Фото без опису

Хочемо нагадати жителям багатоквартирних будинків, що з 1 травня 2019 року набув чинності новий Закон України «Про житлово-комунальні послуги» відповідно до якого співвласники багатоквартирних будинків повинні обрати собі постачальників комунальних послуг і модель відносин з ними. Закон містить низку нововведень, зокрема що стосується питань поточного і капітального ремонту систем, котрі забезпечують надання комунальних послуг всередині будинку – мають фінансуватися з кишені співвласників.  Саме для підтримки проектів щодо капітального ремонту багатоквартирних будинків із застосуванням заходів енергозбереження та підвищення рівня енергетичної ефективності будівель, було створено Фонд енергоефективності (детальніша інформація). Програма Фонду енергоефективності спрямована на часткову компенсацію заходів з енергоефективності для багатоквартирних будинків з ОСББ.

Фото без опису

Фото без опису

На жаль, участь в даному заході взяля невелика кількість місцевих мешканців. Ще раз переконуємося, що у всіх жителів селища є претензії, але нема бажання зробити щось корисне для свого будинку.

Представники ініціативних груп отримали відповіді на всі питання від координатора та запрошеного на семінар регіонального радника  Фонду енергоефективності  Юрія Лягутко.

Голова Староушицької селищної ради Анатолій Тимчук зазначив, що місцева влада завжди готова допомагати ініціативним мешканцям у створенні ОСББ.

Фото без опису