ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ НЕПОВНОЛІТНІХ ЗА ВЧИНЕННЯ ЗЛОЧИНІВ.

  • 555

Фото без опису

Згідно ст. 22 Кримінального кодексу  України кримінальній відповідальності підлягають особи, яким до вчинення злочину виповнилося шістнадцять років. В той же час, за вчинення рядку злочинів, в тому числі викрадення чужого майна, кримінальна відповідальність наступає з 14 років.

            17 травня 2019 року Кам’янець-Подільським міськрайонним судом  завершено судовий розгляд кримінального провадження, за фактом таємного викрадення  трьома неповнолітніми, двоє з яких у  учнями навчальних закладів міста,  майна одного з підприємства на загальну суму 2179 грн.

            Як було встановлено,   троє неповнолітніх осіб,  двох з яких раніше вже притягувались до кримінальної відповідальності, 11.08.2018 з  метою отримання   «швидких та легких» грошей,  діючи за взаємною змовою перелізли через захисний паркан  на територію одного з підприємств  міста, звідки викрали деталі до  вантажних автомобілів, які в подальшому здали в металобрухт, а отримані  кошти витратили на власні потреби.

            Вироком суду  всім  учасникам крадіжки   призначено покарання в виді  позбавлення волі та звільнено від  його відбування з встановленням іспитового строку.

             Причиною вказаного стала безконтрольність з боку батьків за проведенням   дітьми вільного часту, що в  подальшому привело  неповнолітніх на лаву підсудних.