У всіх населенних пунктах, що складають Староушицьку об’єднану громаду, пройшли урочисті заходи з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

  • 656

Кожне село Староушицької громади втратило у Другій Світовій війні багато жителів: як із числа військових, так і серед мирного населення. Лік загиблим та зниклим безвісти йде на сотні. 9 травня, у всіх населенних пунктах, що складають Староушицьку об’єднану громаду, пройшли урочисті заходи з нагоди Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

смт Стара Ушиця

  

  

  

  

  

  

  

  

 

 

с. Нефедівці

Урочистий мітинг, приурочений 74-й річниці з Дня Перемоги. 
Вітаємо зі святом всіх вас щиро! 
У мирне небо хай зліта салют.
День Перемоги- то найкраще свято! 
І на землі хай в мирі всі живуть! 

  

  

 

с. Гораївка 

  

 

 

с. Подільське

9 травня Україна відзначає День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Його урочистим салютам не змовкнути у віках, його сльозам радості не забутися ніколи. Травневий день 1945 року увійшов в історію людства як свято Миру, свято визволення планети від фашизму. У лавах вічного безсмертя сьогодні герої - солдати, сержанти та офіцери, що загинули на полі бою, знайшли вічний спокій у водах сивого Дніпра та померли від фронтових ран. Але кожен рік вони незримо присутні на святі Перемоги. Сьогодні в селах нашої громади біля пам’ятників воїнам-односельчанам, полеглим у роки Другої світової війни, пройшли мітинги. Учні Подільського ліцею взяли участь в урочистостях в селах Подільське, Нефедівці, Лучки. Хвилиною мовчання згадали усіх, хто не повернувся з фронту до своїх родин, хто похоронений у братських могилах, загинувши, визволяючи наші села. Світла пам’ять і тим ветеранам війни, хто долучився до журавлиного ключа своїх побратимів, покинувши цей світ та оберігаючи нас із піднебесся…

  

  

  

  

  

 

с. Лучки

  

 

 

с. Грушка, с. Каштанівка, с. Рункошів

9 травня в Грушківському старостинському окрузі сіл Грушка, Каштанівка,Рункошів було проведено мітинг реквієм до дня Перемоги та покладання квітів до пам'ятника загиблим воїнам. В організації свята взяли участь колектив і учні Грушківського ліцею та депутат Староушицької селищної ради Борчук Л.В. Дякую всім за проведене свято.

   

  

  

  

  

 

Ніхто не забутий,ніщо не забуте. В день пам'яті та примирення вихованці ДНЗ " Пролісок" поклали квіти до обеліска загиблим воїнам.

  

  

 

 

с. Крушанівка

9.05.2019 р.у Крушанівському Будинку культури біля пам'ятника загиблим воїнам- односельчанам відбувся святковий мітинг присвячений 74- річниці Дня пам'яті та примирення і Дня Перемоги:" Пройшла війна стежками долі".