Нарада підприємців Староушицької ОТГ

  • 455

4-го квітня у сесійній залі Староушицької селищної ради було проведено зустріч з керівниками місцевих підприємств та підприємцями, що здійснюють на території громади торгівельну діяльність,а також орендують земельні ділянки та використовують їх для ведення садівництва та сільського господарства. Ініціатором зустрічі став селищний голова Анатолій Тимчук.

Він запропонував розглянути декілька важливих питань що стосуються наповнюваності селищного бюджету, повноти сплати місцевих податків та зборів підприємцями та підприємствами, легалізації оплати праці найманих працівників.

Фото без опису


Також на розгляд запрошених було надано проекти рішень про місцеві податки та збори, ставки яких будуть затверджуватися на 2020 рік депутатами селищної ради в термін до 1 липня поточного року. Дані акти є регуляторними, оскільки мають вплив на необмежену кількість суб'єктів господарювання та на їх витрати у процесі здійснення господарської діяльності.
З метою здійснення аналізу впливу пропонованих актів на витрати місцевих підприємств та фізичних осіб-підприємців дані проекти рішень підлягають публічному обговоренню.
Селищний голова повідомив присутнім, що запропоновані проектами рішень ставки місцевих податків і зборів на наступний 2020 рік відповідають розмірам ставок,що були затверджені на 2019 рік. Тобто збільшення ставок не передбачається.

Фото без опису


Також за ініціативи Аурела Вікторовича Рошки, директора підприємства ТОВ "Водограй Плюс", було винесена пропозиція щодо створення при Староушицькій селищній раді у якості дорадчого органу Ради підприємців. Аурел Вікторович наводив приклади діяльності таких органів у європейських країнах, що допомагають місцевим громадам реалізовувати певні проекти розвитку території щодо благоустрою, збільшення туристичної привабливості.
Селищний голова висловив свою підтримку щодо реалізації даної ідеї, закликав усіх присутніх приєднатися до такої ініціативи, оскільки всі ми розуміємо, що майбутнє нашої громади визначається не тільки діяльністю місцевої влади, але й активною участю мешканців та представників бізнесу у вирішенні важливих для громади питань.

Фото без опису