Увага!!! 31.03.2019 закінчується термін подання щорічної декларації за 2018 рік

  • 524

Увага!!!

31.03.2019 закінчується термін подання щорічної декларації за 2018 рік

 Упродовж 2018 року прокурорами Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури забезпечено участь у розгляді 68 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних з корупцією, складеними Управлінням захисту економіки в Хмельницькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Маємо велику практику спостережень за допущеними декларантами помилками, наслідками чого є, не мало не багато, а штраф + «почесне» місце в списку «реєстру корупціонерів», у зв’язку з цим варто звернути увагу, що з  1 січня 2019 року розпочався черговий етап подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за 2018 рік.

 Відповідно до статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» державні службовці, інші суб’єкти декларування, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі – декларація), за минулий рік за формою, яку визначає Національне агентство.

Акцентуємо увагу на тому, що необхідно зробити декларанту.

По-перше, перевірити адресу електронної поштової скриньки, яка вказана у персональному кабінеті Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування (далі – Реєстр).

По-друге, перевірити термін дії та працездатність Вашого електронного цифрового підпису для роботи з Реєстром.

Типи декларацій, які зобов’язані подавати суб’єкти декларування.

 Щорічна декларація:

  • термін подання – до 00 год. 00 хв. 1 квітня 2019 року
  • подається за період з 1 січня 2018 по 31 грудня 2018 року
  • відомості станом на 31 грудня 2018 року

 

Декларація перед звільненням:

  • подається до припинення повноважень, але не пізніше дня припинення, за період який не був охоплений раніше поданими деклараціями

 

Декларація після звільнення:

  • подається до 00 год. 00 хв. 01 квітня 2019 року особами, які припинили у минулому році діяльність, пов’язану з виконанням функцій держави
  • у 2020 аналогічно подається особами, які припинили діяльність у 2019 році
  • це остання для декларанта декларація та охоплює попередній рік з 1 січня по 31 грудня минулого року

 

Нагадуємо, що за порушення вимог фінансового контролю діючим законодавством України передбачено 2 види відповідальності: адміністративна – ст. 172-6 КУпАП та кримінальна – ст. 366-1 КК України.

 

 

Кам’янець-Подільська місцева прокуратура