Кам’янець-Подільська місцева прокуратура повідомляє!

  • 712

Фото без опису

Інформація про результати діяльності Кам’янець-Подільської місцевої прокуратури щодо педставництва інтересів громадян та держави в суді

В 2018 році місцевою прокуратурою з місцем дислокації м. Кам’янець-Подільський до суду пред’явлено 19 позовів на загальну суму 1 млн. 970 тис. грн., з них на кінець року задоволено 13 позовів на суму 1,5 млн. грн., 6 позовів перебуває на розгляді в суді.

Місцевою прокуратурою активізовано роботу щодо захисту інтересів держави у бюджетній сфері, зокрема при проведенні державних закупівель: упродовж поточного року пред’явлено 2 позови на суму 101 тис. грн.

Кам’янець-Подільською місцевою прокуратурою виявлено порушення законодавства при проведенні публічних закупівель одним із виконавчих органів Кам’янця-Подільської міської ради.

Встановлено, що у лютому 2018 року тендерним комітетом Управління визначено переможця відкритих торгів, з яким укладено договір про закуплю за бюджетні кошти 34 тис. літрів паливно-мастильних матеріалів – бензину марки А-92.

Відповідно до умов вказаного правочину загальна вартість товарної продукції склала близько 900 тис. грн.

Водночас, після проведення відкритих торгів, всупереч норм Закону України «Про публічні закупівлі» та положень укладеного договору, без будь-яких належних на те підстав, між замовником та постачальником укладено додаткову угоду, якою загальні обсяги пального, що планується закупити зменшено на 3 тис. літрів, а загальну вартість предмету закупівель зменшено лише на  267 грн.

Таким чином, протиправно збільшено ціну за одиницю товару, що не відповідає вимогам тендерної документації.

Також місцевою прокуратурою проведена робота щодо стягнення коштів пайової участі із забудовників міста.

До прикладу, рішенням господарського суду Хмельницької області від 03.04.2018 задоволено позовну заяву місцевої прокуратури про стягнення з ЖБК «Перлина Поділля» 498 тис. грн. коштів на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста.

Загалом, у минулому році місцевою прокуратурою заявлено 7 позовів про стягнення до міського бюджету 725 тис. грн. коштів пайової участі у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Кам’янця-Подільського, які на сьогодні судом розглянуті та задоволені.

За втручання місцевої прокуратури активізовано роботу комісії по нарахуванню збитків при міській раді. За результатами опрацювання актів  з визначення розмірів збитків місцевою прокуратурою вживалися заходи щодо стягнення їх у примусовому порядку.

Зокрема, в 2018 році місцевою прокуратурою до суду заявлено позовну заяву щодо стягнення 533 тис. грн. збитків, завданих використанням земельних ділянок комунальної власності без правовстановлюючих документів. Вказаний позов розглянуто судом та задоволено.

Разом з тим у минулому році місцевою прокуратурою до суду не заявлено жодного позову з метою приведення у відповідність розміру орендної плати за використання земель комунальної власності.

Вказане пов’язане з тим, що технічна документація з нормативної грошової оцінки земель міста, яка затверджена рішенням Кам’янець-Подільської міської ради від 12.06.2016 та вступила в дію з 01.01.2017 не отримала позитивного висновку державної експертизи. Позитивний висновок державної експертизи технічної документації з оцінки земель м. Кам’янця-Подільського можливий лише після внесення меж міста до Державного земельного кадастру.

Згідно листа Кам’янець-Подільської міської ради від 16.11.2018 проведено роботу по встановленню меж міста та виготовленню необхідної землевпорядної документації, зокрема, 01.11.2018 відомості про адміністративну межу міста внесено до Державного земельного кадастру та отримано Витяг з Державного земельного кадастру про землі в межах території адміністративно-територіальних одиниць.

Після усунення вказаних недоліків в грудні поточного року технічна документація з нормативної грошової оцінки земель міста Кам’янця-Подільського передана для проведення державної експертизи.

За результатами проведення експертизи та позитивного висновку, технічна документація з нормативної грошової оцінки земель міста буде передана розробником органу Держгеокадастру, що надасть змогу місцевій прокуратурі провести вивчення на предмет відповідності розміру орендної плати за використання земель комунальної власності вимогам Податкового кодексу України та Закону України «Про оцінку землі».

Реально  виконано судові рішення за позовами прокуратури на суму 520 тис. грн. Залишились невиконаними судові рішення на суму 1710 тис. грн.

Внесено 5 скарг в порядку ст. 74 Закону України «Про виконавче провадження» на бездіяльність державних виконавців МВ ДВС ГТУЮ у Хмельницькій області, які задоволені, виявлені порушення усунуто.

 

 

 

СТОП НАРКОТИКАМ

Завдяки скоординованим місцевою прокуратурою заходам та належно спланованим слідчим (розшуковим) діям працівниками Кам'янець-Подільського РВП Кам'янець-Подільського ВП ГУНП в Хмельницькій області та Управління протидії наркозлочинності ГУНП в Хмельницькій області викрито групу осіб, які займались незаконною реалізацією на території Кам'янець-Подільського району особливо небезпечного наркотичного засобу – канабісу.

Фото без опису

Зловмисникам уже повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконне зберігання з метою збуту, а також незаконний повторний збут особливо небезпечних наркотичних засобів, за попередньою змовою групою осіб, особою, яка раніше вчиняла злочин, передбачений ст. 309 КК України). Вказаних осіб затримано в порядку ст. 208 КПК України.

На строк  досудового розслідування затриманим зловмисникам, судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Згідно ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання з метою збуту, а також незаконний збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 6 до 10 років з конфіскацією майна.

Наразі тривають слідчі (розшукові)  дії.

 

 

Вісім років за ґратами проведе житель міста Кам’янця-Подільського за смертельне побиття брата

За сприяння місцевої прокуратури Кам’янець-Подільським міськрайонним судом засуджено 45-річного чоловіка до восьми років позбавлення волі за нанесення тяжких тілесних ушкоджень своєму рідному братові, що спричинило його смерть (ч. 2 ст. 121 Кримінального кодексу).

Фото без опису

Трагедія сталась в листопаді 2018 року в місті Кам’янці-Подільському під час раптово виниклої словесної суперечки.

В судовому засіданні обвинувачений винність в інкримінованому йому кримінальному правопорушенні визнав повністю, розкаявся у вчиненому суспільно небезпечному діянні та дав суду правдиві показання.

Крім того, твердження обвинуваченого про те, що він заподіяв потерпілому  тілесні ушкодження при перевищені меж необхідної оборони та у стані сильного душевного хвилювання, що раптово виникло внаслідок тяжкої образи з боку потерпілого, суд оцінив критично та розцінив як намагання уникнути відповідальності за вчинений умисний тяжкий злочин, оскільки зазначені твердження будь-якими належними, допустимими та достатніми доказами стороною захисту не доведені, а навпаки спростовані доказами сторони обвинувачення.

Під час судового розгляду правопорушника утримували під вартою. До набрання вироком законної сили чоловік перебуватиме у ДУ «Хмельницький слідчий ізолятор».