У Хмельницьку відбувся семінар «Стратегічне планування в ОТГ»

  • 535

Сьогодні говорили про стратегії розвитку об'єднаних територіальних громад Хмельниччини, їх важливість і продуктивність. У Хмельницький Центр розвитку місцевого самоврядування створеному Програмою ULEAD з Європою / ULEAD with Europe та Мінрегіон відбувся семінар «Стратегічне планування в ОТГ».

«Із завершенням процесів децентралізації вже не буде додаткових преференцій для об’єднаних територіальних громад. Тому ті, хто вже об’єдналися, мають вчасно розробити свої стратегії. Дуже важливо зробити це саме вчасно, бо тільки знайшовши свою точку зростання, тільки зрозумівши, як креативно розвинути свою територію, можна досягнути успіху», – зазначив голова Хмельницької обласної ради Михайло Загородний.

Фото без опису

У свою чергу, радник з регіонального розвитку Катерина Ekaterina Savchuk зазначила, що цього року буде актуалізована регіональна стратегія розвитку на наступний період із 2021 по 2027 роки.

«Дуже важливо в цей момент активізуватися громадам і надати свої пропозиції, щоб їхні стратегічні напрямки були враховані при розробці регіональної стратегії розвитку», – наголосила Катерина Савчук.

Фото без опису

Варто зазначити, що на Хмельниччині створено уже 46 об’єднаних територіальних громад (враховуючи новостворену Плужненську ОТГ), у 7 із них вже є розроблені і затверджені стратегії розвитку і 8 ОТГ працюють над її розробкою.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису