21 лютого в м. Києві відбулись Загальні збори асоціації об’єднаних територіальних громад

  • 515

21 лютого в м. Києві відбулись Загальні збори асоціації об’єднаних територіальних громад. Хмельниччину представляли шість голів, серед яких голова Староушицької ОТГ Анатолій Тимчук. Ще перед самим початком заходу була нагода поспілкуватись, поділитись та обмінятись досвідом із керівниками громад та представниками чинної влади.

Фото без опису

Захід розпочався із виступу Прем'єр-Міністра України Володимира Гройсмана. Глава Уряду акцентував на актуальності згуртованості громад навколо продовження реформи децентралізації.

“Ми віддані ідеї створення спроможних громад, а значить, створення нових можливостей розвитку, - наголосив Володимир Гройсман. - Для чого ми робимо децентралізацію? Для нової якості послуг і життя громадян. Хочу, аби ми створили нову якість освіти, медицини, інфраструктури і нову якість економіки. Основа ефективного досягнення цілей - це ефективне місцеве самоврядування”.

Гості взяли участь у дискусійній панелі “Реформа місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Новий етап. Виклики і перспективи”.

Серед основних питань порядку денного – звіт Правління про діяльність тематичних і секторальних Платформ в 2018 році. Також затверджено новий склад Ради Асоціації ОТГ, визначено основні завдання для діяльності в інтересах об’єднаних територіальних громад.

Фото без опису

Окрім цього, було підписано меморандуми про співпрацю із низкою органів виконавчої влади.

Також рисутнім на зборах був і заступник Міністра молоді та спорту Олександр Ярема.

Саме зараз проходить спільна реалізація ініціатив та проектів з метою створення умов для інтелектуального самовдосконалення, розвитку молоді, формування її активної громадянської позиції та залучення до суспільно-громадського життя держави.

Передбачається створення в Україні доступної молодіжної та спортивної інфраструктури для навчання, самореалізації та змістовного дозвілля молоді тощо.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису