Лікарям Староушицької АЗПСМ було передано у користування ноутбуки

  • 519

   З децентралізацією в Україні формується нова модель сільського розвитку з новою системою управління та новими економічними відносинами.

Фото без опису

    У 2018 р. в Україні стартувала реформа сільської медицини. Головна її мета – забезпечити якісну диспансеризацію в сільській місцевості, вчасне виявлення захворювань, насамперед генетичних на ранніх стадіях, системний нагляд за певними групами хворих, проведення профілактичних й оздоровчих заходів.

Фото без опису       Фото без опису


    Програма розвитку сільської медицини відповідає загальній концепції реформування системи охорони здоров’я і одного з її базових положень – посилення медицини первинного рівня. Важливо усвідомлювати, що сільська медицина – то не тільки приміщення і лікар, але й сучасне обладнання та ліки. Тому, на звернення керівництва Староушицької амбулаторії загальної практики сімейної медицини з селищного бюджету депутатами селищної ради були виділені кошти у сумі близько 50 тис. грн. на придбання ноутбуків та багатофункціонального пристрою для друку. Три ноутбуки та БФП були передані у користування Староушицької АЗПСМ ще влітку цього року, що дало змогу сімейним лікарям розпочати реєстрацію договорів з пацієнтами та створити електронну клієнтську базу. 

  Цього тижня лікарям Староушицької АЗПСМ було передано у користування ще два ноутбуки.

Фото без опису