Зустріч з активними мешканцями громади

  • 504

Фото без опису

     15 листопада працівниками відділу ОКТМС та  відділу фінансів Староушицької селищної ради було організовано та проведено зустріч з активними мешканцями громади з метою налагодження взаємодії органів місцевої влади з населенням. Обговорення життєво важливих проблем громади з її мешканцями є передумовою для формування стратегічних напрямків її діяльності.

    Зокрема, предметом діалогу, стало питання залучення закордонних та національних інвестицій до Староушицької громади шляхом отримання коштів за грантовими програмами та конкурсами, що проводяться міжнародними організаціями-донорами та українськими фондами та організаціями. Своїми знаннями та досвідом з написання проектів поділилися головний спеціаліст-економіст відділу фінансів та бухгалтерського обліку Ірина Вишемірська та начальник відділу ОКТМС Наталія Бичок.

Фото без опису  Фото без опису

     До обговорення даного питання були запрошені представники різних сфер діяльності: працівники  освітніх закладів, медичних, закладів культури та працівники бібліотек, представники місцевого бізнесу, туристичної сфери. В процесі жвавого обговорення пріоритетних напрямків для залучення коштів було досягнуто домовленості про постійну співпрацю з активістами громади: генерування ідей, пошук засобів їх реалізації, написання проектних заявок на конкурси та грантові програми, спільна реалізація різноманітних проектів, що не потребують значних коштів, але вимагають від громадян організованої та злагодженої взаємодії.

Фото без опису  Фото без опису

    Дякуємо всім запрошеним, що відгукнулися і прийшли на зустріч. Тільки спільними зусиллями ми зможемо створити в нашій громаді комфортні умови для проживання, відпочинку та розвитку!

      На ваші прохання надаємо список інтернет-ресурсів, де можна знайти інформацію про міжнародні конкурси та грантові програми:

  1. Gofunded.org – освітні проекти;
  2. Biggggidea.com/projects – «Спільнокошт»;
  3. Compola.org – Всеукраїнський екологічно-освітній проект «Компола»;
  4. Демократична школа;
  5. Healthy-schools.org.ua;
  6. «Джуніор Зет» - проекти для придбання спортивного обладнання, створення нестандартних ігор;
  7. Клуб сталого бізнесу;
  8. «Громадський простір»;
  9. «Європейський простір»;
  10. «Креативна Європа»;
  11. «Єврорегіон «Дністер».