Тиждень безпеки в ліцеях Староушицької ОТГ

  • 736

Фото без опису 

 Тиждень безпеки в ліцеях Староушицької ОТГ

Грушківський ліцей

      В рамках проведення тижня безпеки життєдіяльності для молодших школярів Грушківського ліцею була проведена акція "Запобігти.Врятувати.Допомогти." Це співпраця з працівниками Староушицького ДПРП?35.
     Виникають ситуації, коли життю і здоров'ю людини загрожує небезпека. Найчастіше такі ситуації стаються з вини людини?щось не передбачила або забула, чогось не помітила чи не виконала, або поквапилася.Щоб уникнути негативних наслідків, працівники вели роз'яснювальну роботу, навчали учнів правилам безпеки життєдіяльності і попередження виникнення надзвичайних подій. Що в свою чергу підвищує рівень обізнаності.
    Школярі детально розглядали техніку, спорядження, екіпіровку і відчули особливості професії рятівника.
     Адже, це працівники однієї з найнебезпечніших і одночасно найкращих професії. Саме рятувальники щороку, ризикуючи власними, рятують тисячі чужих життів. І за це їм велика шана і повага!

Фото без опису  Фото без опису 

 Фото без опису   Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

 

 

Староушицький ліцей

      Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності
    12 листопада, в рамках тижня, була проведена зустріч учнів початкової школи з співробітниками патрульної поліції: майором Литвинюком Олександром Миколайовичем та старшим сержантом Чорнявим Сергієм Григоровичем. 
     Під час зустрічі діти активно спілкувались зі співробітниками поліції, з інтересом слухали про правила безпеки, які пояснювали поліцейські, задавали питання і цікавились різними питаннями щодо правил поведінки у складних ситуаціях, на кшталт, «що робити, коли загубився і немає мобільного зв’язку», «як поводити себе, коли поряд немає дорослих і комусь потрібна допомога», «чи може дитина повідомити поліцію про небезпеку» та багато інших. Крім того, для кращого сприйняття та розуміння дітьми що небезпечного може трапитись в реальному житті та які можуть бути наслідки, поліцейські приводили приклади зі своєї практики, коли діти потрапляли у небезпечні ситуації через недотримання законів та правил безпечної поведінки.
    Основна мета зустрічі - роз'яснити дітям, що поліція це не караючий, а правозахисний орган, що поліцейські - це ті люди, до яких можна і потрібно звертатися в будь-яких ситуаціях.

Фото без опису   Фото без опису


     Щира подяка співробітникам патрульної поліції майору Литвинюку Олександру Миколайовичу та старшому сержанту Чорнявому Сергію Григоровичу за пізнавальне спілкування із наймолодшими вихованцями ліцею щодо правил безпечної поведінки в оточуючому середовищі.

 

 

     Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності
   13 листопада, з метою попередження нещасних випадків пов’язаних з ураженням електричним струмом, відбулася зустріч школярів початкових класів з електромонтером АТ «Хмельницькобленерго» Литвинюком Володимиром Іллічем. 
   В цікавій та доступній формі Володимир Ілліч познайомив учнів із головними правилами електробезепеки, правилами поводження з побутовими електроприладами, основними заходами попередження електротравматизму дітей. Під час бесіди також були розглянуті такі питання: електробезпеки на вулиці, електробезпеки у побуті, електробезпека в навчальному закладі, охорона електромереж.

  Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

 

     Тиждень знань з основ безпеки життєдіяльності
   З метою профілактики захворювання на грип у нашому ліцеї медична сестра Литвинюк Альона В’ячеславівна провела бесіди "Грип та його профілактика" з учнями всіх класів навчального закладу
Школярі ознайомилися із заходами профілактики та боротьби з вірусом грипу, вивчили пам’ятку «Правила запобігання захворювання на грип»
1. Під час кашлю і чихання прикривайте рот і ніс хусточкою. Потрібно знати, що під час одноразового чхання чи кашлю >творюється 40 тисяч краплин слини з мікробами, які розповсюджуються на відстань 3-5 метрів. Носова хустинка, складена вчетверо, затримує 94 % мікробів, що видихаються хворими.
2. Користуйтесь тільки своєю носовою хустинкою і рушником. Без них ви не маєте права нікуди йти.
3. Оберігайте себе від різкого охолодження.
4. Промоклий одяг і взуття зніміть із себе якомога швидше.
5. Частіше провітрювайте кімнату.
6. Добре споліскуйте склянку загального користування перел тим. як будете пити з неї воду.
7. Частіше мийте руки з милом.
8. Намагайтеся не ходити туди; де є хворий на грип.
9. Щоденно робіть ранкову гімнастику.
10.Загартовуйтесь.


Якщо хочеш здоровим бути,
Правило запам'ятай:
Сам про своє здоров'я дбай,—
На лікарів цю турботу не перекладай

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

 

     В рамках проведення тижня знань з основ безпеки життєдіяльності перед початком зимового сезону та з метою попередження нещасних випадків на льоду відбулася зустріч школярів ліцею із старшим сержантом служби ЦЗ водолозно-рятувального відділення № 3 смт Стара Ушиця Головного Управління ДНС у Хмельницькій області Яковинчиком Сергієм Валерієвичем. 
    Під час цікавого пізнавального спілкування з елементами тренінгу Сергій Валерійович познайомив унів із правилами безпечної поведінкина льоду, із заходами, які потрібно робити, якщо ж таки сталася біда, із способами надання першої допомоги потерпілому. Школярі дізналися, як визначити міцність льоду, яким буває лід, як безпечно пересуватися по ньому. А головне зрозуміли, що неприємностей на льоду можна уникнути, знаючи правила поведінки і дотримуючись їх
Учнівських та педагогічний колективи щиро дякують Сергію Валерійовичу за корисну та пізнавальну зустріч, за подаровані пам’ятки «Правила поведінки на льоду»

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

 

 

 

Подільський ліцей

     У рамках Тижня безпеки життєдіяльності вчителем 3 класу Подільського ліцею ВІТКОВСЬКОЮ О.В. проведено урок "Правила дорожнього руху".

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису