Семінар на тему «Міжмуніципальне співробітництво як інструмент розвитку громади»

  • 563

     Міжмуніципальне співробітництво (ММС), як нова форма політики місцевого і регіонального розвитку останнім часом набуває все більшого поширення.

    Його поява пов’язана з тим, що місцеве самоврядування сьогодні має справу з проблемами, можливі варіанти вирішення яких пропонує саме ММС. Воно має великий потенціал, який може бути дуже корисним для забезпечення сталого розвитку усіх без винятку (великих та малих) громад.

Фото без опису  Фото без опису
    Саме тому 23 жовтня у Хмельницькому центрі розвитку місцевого самоврядування створеного Програмою U-LEAD з Європою відбувся семінар на тему «Міжмуніципальне співробітництво як інструмент розвитку громади». Провели його радник з децентралізації Вікторія Любенчук та юрисконсульт Тетяна Шалигіна для працівників ОТГ Хмельниччини.
На семінарі був представник від Староушицької ОТГ – заступник голови з гуманітарних питань Ігор Чорний.
На території України ухвалено вже 263 договорів ММС. Основною ціллю заходу було представити суть, форми співробітництва територіальних громад, основні переваги та можливі методи застосування, а основне - зацікавити ОТГ розширити спектр інструментів, що впливають на розвиток громади.

Фото без опису  Фото без опису