Навчання директорів базових закладів культури об’єднаних територіальних громад

  • 1019

Фото без опису

     Головним завданням обласного науково-методичного центру культури і мистецтва, як методичного центру є донесення до колег нової інформації, кращого досвіду, дієвих форм і методів роботи спрямованих на об’єднання населення громади. Так, 19-20 вересня 2018 року на базі Центру проведено обласний семінар директорів базових закладів культури об’єднаних територіальних громад на тему: «Формування і розвиток пріоритетних напрямків діяльності клубного закладу в умовах діяльності об’єднаних територіальних громад». Семінар відкрив директор Хмельницького обласного науково-методичного центру культури і мистецтва Клименко А.Б. який окреслили завдання базових клубних установ на нинішньому етапі. В програмі занять О. Ільїнська, Т.Стан, В. Петрова, О.Сосніна, провели тематичні зустрічі, презентації, тренінги, практичні заняття на яких розглядалися питання вдосконалення форм і методів роботи закладів культури в умовах децентралізації, традиційні та інноваційні послуги сучасних закладів культури. Головний спеціаліст з питань культури, національностей, релігій та туризму Чорноострівської ОТГ – А. Бєлєванцев презентував діяльність закладів культури громади, зокрема, розповів про форми і методи клубної роботи, спрямованні на об’єднання населення громади.

     Також  на цьому навчанні була директор Крушанівського будинку культури Коваленко В. А.. Керівництво Староушицької ОТГ прагне розвивати клубні заклади і тому участь представників громади в таких заходах створює передумови для цього.

Фото без опису

     Учасники семінару взяли на озброєння цінний багаж знань як інструмент для змін. Розкриваючи культурний потенціал об’єднаних територіальних громад, акцентували увагу на самоідентифікації громади, запровадження спільних традицій задля застосування можливостей цього культурного потенціалу.