Семінар керівників органів місцевого самоврядування Вінницької та Хмельницької областей "Добровільне об’єднання: реалії, проблеми, перспективи"

  • 615

Фото без опису

     22 –23 червня пройшов виїзний дводенний семінар керівників органів місцевого самоврядування Вінницької та Хмельницької областей "Добровільне об’єднання: реалії, проблеми, перспективи" ініційований Вінницьким центром розвитку місцевого самоврядування та за сприяння Програми " U-LEAD з Європою".

     Співорганізаторами заходу виступили Вінницька обласна рада та обласна Асоціація органів місцевого самоврядування, підтримку надала Вінницька облдержадміністрація. В ході зустрічі керівники громад областей поділились здобутками, досвідом та перспективами розвитку своїх територій та підписали Меморандум про співпрацю між об’єднаними територіальними громадами Вінницької і Хмельницької областей та обласними радами регіонів. Метою співпраці є розбудова місцевого самоврядування на теренах Поділля і підтримка процесів об'єднання громад та децентралізації в Україні. В рамках заходу Староушицька селищна об’єднана територіальна громада, в особі селищного голови Анатолія Тимчука також підписала Меморандум про співпрацю з Краснопільською сільською об’єднаною територіальною громадою, в особі сільського голови Романенко Катерини Миколаївни. Метою товариства громад є розвиток та поглиблення двостороннього співробітництва, налагодження партнерських зв’язків, сприяння розвитку міжрегіонального співробітництва в галузях економіки, торгівлі, захисту прав людини, екологічної безпеки, охорони здоров’я, науки, освіти, культури, туризму та інших сфер суспільного життя.