У 2018 р. з державного бюджету надійде 1 990,2 тис. грн. на розвиток інфраструктури Староушицької ОТГ

  • 815

     Відповідно до Порядку та умов надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 березня 2016 року № 200 (зі змінами від 04.04.2018 р. № 242) командою спеціалістів виконавчого комітету Староушицької селищної ради було сформовано перелік проектів, які будуть фінансуватися за рахунок інфраструктурної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2018 році на загальну суму 1 990,2 тис. грн.

Фото без опису

     Була проведена робота по розробці кошторисної документації на проекти по капітальному ремонту доріг, яка була затверджена в установленому законодавством порядку рішенням сесії селищної ради. Також було організовано збір інформації щодо вартості пропонованої на ринку комунальної техніки, адже за рахунок коштів інфраструктурної субвенції планується придбати новенький трактор МТЗ 82.1 та обладнання до нього для новоствореного комунального підприємства «Відродження».

     Спеціалісти виконавчого комітету селищної ради з відповідальністю та професіоналізмом віднеслися до написання проектних заявок на проекти, які фінансуватимуться за рахунок інфраструктурної субвенції, адже це справа «не одного дня і ночі». Написання якісних проектних заявок потребує часу для збору та аналізу фінансових та статистичних даних.

   5 червня 2018 р. Хмельницька облдержадміністрація надала позитивний висновок щодо відповідності проектних заявок Плану соціально-економічного розвитку Староушицької об’єднаної територіальної громади на 2018 рік. Проектні заявки з відповідними додатками та висновком Хмельницької ОДА були надані на розгляд комісії Мінрегіону України.

     Після отримання погодження Мінрегіону переліку проектів, які будуть фінансуватися за рахунок інфраструктурної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам, відбудеться засідання сесії селищної ради, на якому цей перелік буде затверджено. На підставі рішення сесії розпочнеться фінансування видатків на реалізацію затверджених проектів.

Фото без опису