Заходи присвячені Дню Чорнобильської трагедії

  • 959

Заходи присвячені Дню Чорнобильської трагедії:

Фото без опису

Урок-пам’яті «Чорнобиль – загублений світ».
Староушицька ЗОШ І-ІІІ ст. екологічного напрямку.

     26 квітня в Староушицькій школі відбулася зустріч учнів 1-6 класів з чорнобильцями нашого селища, приурочена 32-й річниці трагедії на Чорнобильській АЕС.
     Участь у цьому заході взяли учасники ліквідації аварії на ЧАЕС Борчук Людмила Вікторівна, Площук Борис Васильович, Сарахман Василь Євгенович, Маковецький Олексій Миколайович.

Фото без опису

     Наші земляки розповіли школярам про перебування в Чорнобильській зоні, коли не шкодуючи сил і здоров’я, виконували присягу на вірність народові України, згадали ті страшні події 1986 року , що стали чорним болем нашої рідної землі… І скільки б не минуло років, все одно слово «Чорнобиль» полум'янітиме чорним вогнищем скорботи.

Фото без опису  Фото без опису
     На згадку про зустріч Сарахман Василь Євгенович подарував побутовий індикатор гамма-випромінювання.

Фото без опису


     Слова вдячності від усієї шкільної громади висловила заступник директора з НВР Голюк Галина Петрівна всім землякам-ліквідаторам, які виявили героїзм, самовідданість та мужність в екстремальних обставинах під час ліквідації найбільшої техногенної катастрофи планети. 
     В організації заходу приймали участь педагог-організатор Чорна Тетяна Володимирівна, учнівський парламент та учні 4 класу.

 Фото без опису

 

 

Чорнобиль… Чорний біль нашої землі.

Подільська ЗОШ І-ІІІ ст.

Фото без опису   Фото без опису

     І скільки б не минуло років, все одно це слово полум'янітиме чорним вогнищем скорботи. Чорнобильська аварія стала для нас уроком, за який заплачено дорогою ціною. 26 квітня – День пам'яті, День скорботи і роздумів. Бо нам таки є над чим замислитись. Живемо на технологічному вулкані. Чи не повториться трагедія в іншому місці? Чи стали ми більше шанувати рідну землю? Тож запалімо поминальну свічку — свічку надії. Хай полум'я свічок у наших душах зіллється в одне полум'я віри.

Фото без опису

     Виховний захід «Чорнобиль не має минулого» підготувала педагог-організатор Подільської ЗОШ І-ІІІ ст. ЗАБОЛОТНА ЮЛІЯ АНАТОЛІЇВНА.