Всеукраїнська акція  “За чисте довкілля”

  • 1394

Щороку протягом квітня-травня проводиться всеукраїнська акція  “За чисте довкілля”, яка була започаткована розпорядженням Кабінету Міністрів України у 2010 році.

Фото без опису

В рамках акції органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами та організаціями незалежно від форм власності, а також всіма мешканцями, з метою створення сприятливого для життєдіяльності людей довкілля, збереження і охорони навколишнього природного середовища проводяться заходи, спрямовані на поліпшення стану довкілля, озеленення, благоустрою населених пунктів та прилеглих до них територій, очищення водних об’єктів, збереження природно-заповідних та інших особливо цінних об'єктів.

Проведення таких заходів підкреслює цінність природних багатств, їх охорону та збереження. Адже, від стану навколишнього середовища залежить наше здоров’я та здоров’я майбутнього покоління. Тому необхідно вберегти для наших дітей все те, що ми маємо нині.

Фото без опису  Фото без опису

Ці два тижні жителі селища та сіл Староушицької ОТГ, активно взяли участь у Всеукраїнській акцій «За чисте довкілля». А це працівники підприємств, установ, організації всіх форм власності, працівники, депутати та члени  виконкому селищної ради , школярі. Основні роботи були пов’язані з прибиранням сміття, сухого листя та гілок,   сухостою, вирубуванням  парослів та сухих дерев вздовж автодоріг,   ліквідацією стихійних звалищ, прибиранням паркових територій,  місць відпочинку і дозвілля, побілкою бортового каменю та стовбурів дерев.

Фото без опису  Фото без опису

21 квітня був проведений День довкілля. Голова Староушицької ОТГ  Анатолій Тимчук подякував всім хто взяв участь   у акції «За чисте довкілля": „Дякую усім мешканцям нашої ОТГ, які  не залишились байдужими і у ці дні долучалися  до прибирання. Адже навести відразу  лад на території, силами лише комунальної служби достатньо важко,” — зазначив Анатолій Сергійович,- а це значить, що наші жителі все більше відчувають особисту відповідальність за стан навколишнього середовища. Роботи зроблено дуже багато. І ще попереду нам потрібна буде допомога в прибиранні територій.  Мені дуже приємно, що в акції  беруть участь багато молоді та  дітей шкільного віку, що нове покоління велику увагу приділяє  проблемам охорони та захисту довкілля, здоровому способу життя, прагне  зробити нашу громаду  чистою  і процвітаючою»

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису  Фото без опису