Виїзна консультація у Староушицькій ОТГ

  • 771

Фото без опису9 лютого цього року консультанти проекту «ПУЛЬС» при Хмельницькому регіональному відділенні Асоціації міст України Олена Бохонська, Дмитро Василенко та Анна Сіра відвідали новостворену Староушицьку ОТГ із виїзною консультацією.

Працівники апарату управління громади підготувались до зустрічі із консультантами, підготувавши для них чимало питань, пов’язаних із організацією діяльності громади, умовами отримання субвенцій, нових можливостей для розвитку туризму у статусі ОТГ, розпорядженням землями тощо.

Територія Староушицької ОТГ розташована за 35-55 км від м. Кам’янець-Подільський у місці з унікальною природою поблизу р. Дністер, що дає надзвичайно високий потенціал для розвитку туризму. Ґрунти тут глинисті, також є чорноземи. Багато років поспіль Стара Ушиця вважалася центром вирощування лікарських рослин на півдні Хмельницької області.  В складі ОТГ є села що вирощують зернові культури. Також Староушицька ОТГ багата на  багаторічні насадження.

Фото без описуКонсультанти  розповіли про порядок отримання та використання коштів Державного фонду регіонального розвитку, державних субвенцій на розвиток інфраструктури та субвенції на соціально-економічний розвиток. Представники адміністрації ОТГ уточняли можливі цільові призначення цих коштів та перспективу їх спрямування на проведення поточного ремонту доріг в населених пунктах громади та реконструкцію і будівництво водогону в смт. Стара Ушиця.

Обговорювали питання про можливість прийняття у розпорядження громади земель за межами населених пунктів, яка стала реальною завдяки розпорядженню Уряду від 31 січня цього року.

Обговорили також роботу збиткового комунального підприємства «Добробут», яке надає послуги із централізованого водопостачання та водовідведення, перспективні напрямки розвитку туризму, створення агенції місцевого розвитку та досвід залучення грантових та донорських коштів і інвестицій в ОТГ. Окремо представники селищної ради ОТГ зацікавилися вступом до Асоціації міст України.