33 громади, серед яких і Староушицька об’єдналися на Форумі громад Дністровського каньйону «DNIESTER CANYON»

  • 304

Фото без опису

14 липня, представники 33-ох територіальних громад із Івано-Франківської, Хмельницької, Чернівецької та Тернопільської областей зібралися на спільний Форум громад Дністровського каньйону, який відбувся на Городенківщині у селі Михальче, щоб задекларувати наміри міжмуніципального співробітництва «DNISTER CANYON» та підписати меморандум, який дасть змогу розробити стратегічні напрямки діяльності громад і залучити для їх реалізації фінансовий ресурс.

?Участь у заході брав голова Староушицької громади Анатолій ТИМЧУК.

?Хмельниччину на форумі представляла директорка Агенції регіонального розвитку Хмельницької області Катерина Савчук із головами Староушицької, Новоушицької , Китайгородської, Слобідсько-Кульчієвецької та Жванецької громад

Учасників заходу привітала голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Світлана Онищук. Керівниця області зазначила, що проведення форуму є важливим не лише для громад Прикарпаття, а й для держави загалом. Адже від напрацьованих під час форуму пропозицій залежатиме розвиток громад-учасниць заходу.

Дністер - ріка, яка об'єднує ??

Розвиток громад в процесі реформи децентралізації забезпечить надання якісних, ефективних послуг на місцях та фінансову спроможність.

?Під час Форуму громади-учасниці підписали Договір про міжмуніципальне співробітництво в рамках реалізації спільного проєкту з розвитку туризму «ДНІСТРОВСЬКИЙ КАНЬЙОН», що дає можливість громадам:

?? залучити кошти державного бюджету;

??міжнародної технічної допомоги;

??брати участь у проєктах транскордонного співробітництва та проєктах Європейського Союзу.

????Реалізацію усіх запланованих ініціатив планують здійснити впродовж п'яти років. Це дозволить розвивати економіку і туристичну привабливість, відновлювати інфраструктуру та покращувати рівень життя в Придністерських громадах.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису