Завдяки вжитим місцевою прокуратурою заходам у власність сільської ради повернуто 3 земельні ділянки

  • 378

Фото без опису

Органами прокуратури приділяється особлива увага законності використання земель державної та комунальної власності, в тому числі земель водного фонду.

Відповіно до вимог ст.ст. 85, 88 Водного кодексу України, ст.ст. 60, 61, 84 Земельного кодексу України надання земель прибережної захисної смуги уздовж Дністровського водосховища у приватну власність, в тому числі для ведення садівництва заборонено. 

Місцевою прокуратурою було виявлено порушення вказаних вимог закону, в зв’язку з чим пред’явлено позови про повернення у власність сільської ради земель, які вибули з власності держави не законно, які Хмельницьким апеляційним судом задоволено.

Завдяки вжитим заходам в порядку нагляду місцевої прокуратури за реальним виконанням рішень суду 06.12.2019 виконано 3 постанови суду за позовами місцевої прокуратури в інтересах держави, якими визнано незаконним та скасовано 3 рішення Устянської сільської ради, визнано недійсними свідоцтва про право власності на земельні ділянки,  а також зобов’язано повернути в державну власність земельні ділянки, площею по 0,06 га кожна, надані для ведення садівництва, які розташовані в межах прибережної захисної смуги Дністровського водосховища та відноситься до земель водного фонду та повернуто у власність Слобідсько-Кульчиївецької сільської ради 3 земельні ділянки загальною площею 0,18 га на загальну суму 36 тис. грн.

 

Кам’янець-Подільська місцева прокуратура

07.11.2019